HR1377 發表於 2021-7-23 13:53

最理想方法好似新巴借城巴70xx行9/14咁,向龍運借15xx/55xx行走P960/P968
既然新巴可以咁做,九巴申請運輸署應該會批

apack2021 發表於 2021-7-23 13:57

其實宜家好多時所謂壞車都係 greenroad 系統或者黑盒主機有問題,導致冇定位追蹤唔到位置,而唔係部車行唔郁留廠

RG3905 發表於 2021-7-23 14:04

nokia 發表於 2021-7-23 11:01
可能被人投訴,運輸處開始派人落嚟睇

江湖傳聞:消委會同海關已立案調查
[違反商品說明條例}

JC2048 發表於 2021-7-23 14:14

天空之神 發表於 2021-7-23 12:22
本身 10 架 V6P 係唔夠用,已經要預後備幫手救亡

但本身果 13 架 v6B 先係真正豪華 94 座

但佢份新聞稿係用 V6P 內籠相,仲特別 mention 埋有窗簾
乘客就會合理哋要求見返同一樣 ge 櫈同埋窗簾
除非九巴一早戴咗頭盔,影哂兩款內籠出嚟俾人睇
否則你呢個 argument 「但本身果 13 架 v6B 先係真正豪華 94 座 所謂豪華 80 座係 upgrade 左比你」唔成立

FBI2 發表於 2021-7-23 14:32

RG3905 發表於 2021-7-23 14:04
江湖傳聞:消委會同海關已立案調查
[違反商品說明條例}

不過,sos講明可以用上層55座的v6b作替代車型

HE7921 發表於 2021-7-23 14:40

那樓上同樣55座的RZ5946及SH2747呢?

FBI2 發表於 2021-7-23 14:42

HE7921 發表於 2021-7-23 14:40
那樓上同樣55座的RZ5946及SH2747呢?

唔得

巴士的膠 發表於 2021-7-23 14:46

FBI2 發表於 2021-7-23 14:42
唔得

如果只係行距問題,咁搵部ATSE1仲鬆動啦

ATSE40 發表於 2021-7-23 14:48

SoS 只係算對內嘅文件,對外厹都無正式講過會有降級情況。A22 當年都有寫可以替車

10897106606 發表於 2021-7-23 15:03

頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: 今早V6P被指示需要出齊車