ATSE40 發表於 2021-7-27 15:25

九巴 2A 調整班次

由 2021.8.2 起:

樂華開
星期一至五
0530 - 0754(12)
0754 - 0914(10)
0914 - 1902(12)
1902 - 1915(13)
1915 - 2000(15)
2000 - 0000(20)
星期六
0530 - 0630(15)
0630 - 0706(12)
0706 - 0806(10)
0806 - 1654(12)
1654 - 1754(10)
1754 - 1830(12)
1830 - 0000(15)
星期日及公眾假期
0530 - 0800(15)
0800 - 1300(12)
1300 - 1700(10)
1700 - 1800(12)
1800 - 2200(15)
2200 - 0000(20)

美孚開
星期一至五
0550 - 0800(10)
0800 - 0900(12)
0900 - 1100(15)
1100 - 1700(12)
1700 - 1900(10)
1900 - 2200(12)
2200 - 2245(15)
2245 - 0045(20)
星期六
0550 - 0620(15)
0620 - 0712(13)
0712 - 1700(12)
1700 - 1900(10)
1900 - 2300(12)
2300 - 2345(15)
2345 - 0045(20)
星期日及公眾假期
0550 - 0835(15)
0835 - 0848(13)
0848 - 1400(12)
1400 - 1900(10)
1900 - 2000(12)
2000 - 2345(15)
2345 - 0045(20)

ref.:http://search.kmb.hk/KMBWebSite/ ... 27369990_1817_0.pdf

FBI2 發表於 2021-7-27 16:39

連2A都得番雙位數班次,睇來樂華人口老化嚴重。

213D 發表於 2021-7-27 19:37

2A應該唔係衰樂華,係食太多塞車黑點,太子道東、九龍城迴旋處、旺角,加埋荔枝角道、東京街、興華街嘅燈陣,感覺越來越晚,先至少左人搭。樂華邨出旺角搭2A其實唔慢,只係因為佢既競爭對手係冇站停既紅wan,先鬥唔過姐。

kay 發表於 2021-7-27 19:39

依家得28繁時有個位數
但屯馬影響下
應該好快係2A朋友

GZ4031 發表於 2021-7-27 19:46

2A 明愛上車可以碌一粒鐘先到九龍灣
講真, 要食蘇屋都搵條好D既食
2A行哂荔枝角道 蘇屋 青山道
其實美孚行路去旺角都隨時同佢打和..。

tonycheung0123 發表於 2021-7-27 19:49

FBI2 發表於 2021-7-27 16:39
連2A都得番雙位數班次,睇來樂華人口老化嚴重。

叫九巴自己咪係個長沙灣左兜右兜先啦! 兜到D班次疏哂。樂華五年前人口一直老化緊,40年樓齡,我覺得佢少左人搭係正常
不過九巴自己玩到呢條線越來越長時間係九巴自己攞黎。

JCTK 發表於 2021-7-27 20:03

2A美孚出旺角時間上可以同234X灣景出旺角打和. 好心拉返直長沙灣區走線先啦, S字型咁行好好玩咩. 仲即刻吉到幾部車出嚟

tonycheung0123 發表於 2021-7-27 20:07

kay 發表於 2021-7-27 19:39
依家得28繁時有個位數
但屯馬影響下
應該好快係2A朋友
28好快都減啦
睇下幾時姐

kmb71k 發表於 2021-7-27 20:11

JCTK 發表於 2021-7-27 20:03
2A美孚出旺角時間上可以同234X灣景出旺角打和. 好心拉返直長沙灣區走線先啦, S字型咁行好好玩咩. 仲即刻吉 ...

唔想放棄荔枝角道同蘇屋邨
好難大改

其實
2A回程兜少個泓景台(同站有42)
去程唔深入廣利道同蘇屋總站
已經順好多

WN4156 發表於 2021-7-27 20:20

以我下晝長沙灣地鐵站所見,2A多數已坐滿大半,減班不是客量下跌所致
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 九巴 2A 調整班次