stevechau 發表於 2021-7-29 14:26

on11358 發表於 2021-7-28 02:56
2X往美孚塞橋隨時慢過2A行世運迴旋處

exactly......尤其是繁時, 真係行迴旋處入亞皆老街碌去中電先兜返去太子道, 都仲快過富豪東方上橋一截~

stevechau 發表於 2021-7-29 14:28

S3V1742C 發表於 2021-7-28 13:47
你又真係吹佢唔漲
自從296C改左上橋
真係多人搭左

無計, 呢個方向2A沿路上落客多過296C一截, 同296C果種齋上客就閂閘開車, 有D站無客上就直飛完全係兩個概念黎~

stevechau 發表於 2021-7-29 14:32

其實簡單講, 2A唯一可以救既路段就係美孚至東京街呢段~
自從有左2X其實就唔應該再行4小, 2A又衰左九巴想搶SOUK客自己兜上去, 結果塞燈塞到嘔又唔見得實際多左客, 好似以前咁跟6D行青山道行到東京街右轉咪好地地囉~
回程唔上SOUK/健康院好難, 但歷史因素呢段想郁真係難到飛起~

li1872903 發表於 2021-7-29 15:56

S3V1742C 發表於 2021-7-28 13:47
你又真係吹佢唔漲
自從296C改左上橋
真係多人搭左

296C上左橋都係慢,試過有296C冇上到,等10分鐘上796C去到太子站又見返同一架車,之後仲去到深水埗仲爬埋296C頭

S3V1742C 發表於 2021-7-29 17:30

LN9267 發表於 2021-8-2 23:42

https://www.facebook.com/153375244739055/posts/4218658231544049/?d=n

有觀塘區議員走去問運輸署有關事宜,但運輸署的回覆其實也是官樣文章。

基本上版友說得對,減班根本冇仇報,不過樂華就真的比較慘,路線不多,只是落去裕民坊的小巴班次服務很好。
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 九巴 2A 調整班次