hinha_marco 發表於 2021-7-28 12:37

960S/P/C 服務調整

消息指:960S, 960P 及 960C 將於16/8開始,由原來港島灣仔北總站延長至銅鑼灣維園,中途新增4站(史釗域道,灣仔消防局,怡和街,維多利亞公園)。

暫未知961P 是否同日延長。

FBI2 發表於 2021-7-28 12:42

961S乜線來?

CTBVolvo637 發表於 2021-7-28 13:01

FBI2 發表於 2021-7-28 13:14

九巴應用程式並沒有顯示961S,只有961和961P,而961P是良景開出。如果961S是將會開辦的新線,為何不說明?

VD6171 發表於 2021-7-28 13:14

CTBVolvo637 發表於 2021-7-28 13:01
良景 ➡️ 銅鑼灣 維園 ….
自己去Facebook 搵下先問 , 唔使死架 , 先生
下下要人餵到埋囗 , 真係 ...
人地都只係問下 961S 係乜路線,駛唔駛咁既態度?

再者而家計劃中既 961S 都未開線,我唔覺得人地提問有咩問題
同埋想講計劃開辦既路線有好多野係可以有轉變,包括兩邊總站,甚至最後連路線名亦都可以唔同
正如當初 N76 同 N270 合併本身計劃都係繼續叫返 N270,但最後都改左編號做 N73 啦

autumnalex 發表於 2021-7-28 14:05

老九終於識做
960唔畀延長, 用特別線至少做多一堆客

anson7885 發表於 2021-7-28 14:10

屯門54區灣北個條係咪會延長到cwb?

anson7885 發表於 2021-7-28 14:13

FBI2 發表於 2021-7-28 13:14
九巴應用程式並沒有顯示961S,只有961和961P,而961P是良景開出。如果961S是將會開辦的新線,為何不說明? ...

話時話特工兄有冇54區消息?

1320 發表於 2021-7-28 15:13

autumnalex 發表於 2021-7-28 14:05
老九終於識做
960唔畀延長, 用特別線至少做多一堆客
城巴962系開始有危機了.....如果將來960S/P下繁都開埋就.....
不過城巴呢幾年都無心改962系, 真係幫佢唔落

kay 發表於 2021-7-28 15:26

屯馬通左九巴跌客
話唔埋960/961是但一條去維園

實行去到邊鬥到邊
長遠962X都應該預左銅鑼灣有對手
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 960S/P/C 服務調整