AVBWU291 發表於 2021-8-19 05:42

s3n370 發表於 2021-8-18 21:47
1823熱線只係接線生,收到問題/答案咪又係左手黎右手去...
唔知答樓主呢條問題果陣,加埋要幾多人先俾到答 ...

我係利用1823 send email去運署。最尾覆我同畀資料我嘅係運署公開資料主任

AVBWU291 發表於 2021-8-19 05:48

noname617 發表於 2021-8-18 20:17
我信詳情表多於份12.8 LIST,因為巴士公司可以一句車務調動,解話給運吉,連週末限定的少數民族遊街,運 ...

詳情表都話唔到事。有啲線就寫明可以用12.8米巴士。更多係直接寫用幾多部載客量唔過XX嘅巴士。常見數字有155、141、125。唔少行得12.8嘅路線係照寫141,例如43B 39M。而81K 280X更加寫125。

290批12.8初期,係寫155。之後詳情表有變動,新版本又變咗做141。

R33試辦加班係冇新版本SS,運署地區主任覆我話試辦唔會出新表。但其他路線試辦又會有新版。

結論係SS信唔過

noname617 發表於 2021-8-19 06:15

AVBWU291 發表於 2021-8-19 05:48
詳情表都話唔到事。有啲線就寫明可以用12.8米巴士。更多係直接寫用幾多部載客量唔過XX嘅巴士。常見數字有 ...
:lol我可以答你,我每個月領的NA41,N182九巴班次,89S都覆我一個月有,一個月又無,咁運吉又係咩標準呢?師兄

落得詳情表係官方文件!咁都信唔過!咁運吉所有資料來源都係流架啦?

s3n370 發表於 2021-8-19 06:55

teddybus 發表於 2021-8-19 05:16
你都識講左手黎右手去,同一份文件就算經幾多手,應該都係準確㗎,至多隔得太耐有機會唔update啫,但樓上 ...

“加埋要幾多人”同“經幾多手”係兩回事吧

HR1377 發表於 2021-8-19 06:58

樓主資料沒有顯示686 933 989可能使用12.8米巴士行走

理論上933可以用12.8米巴士行走

teddybus 發表於 2021-8-19 07:15

s3n370 發表於 2021-8-19 06:55
“加埋要幾多人”同“經幾多手”係兩回事吧

你指浪費人力物力?
咁樓上個個月拎詳情表咪有過之無不及?

JZ3968 發表於 2021-8-19 07:32

5M真係行到咩?當初宏光道左轉啟華街禁止12米車,改到而家都只係僅僅夠過咋喎?

noname617 發表於 2021-8-19 08:44

HR1377 發表於 2021-8-19 06:58
686 933 989未獲批使用12.8米巴士行走

理論上933可以用12.8米巴士行走

運吉第一手資料?

tx96 發表於 2021-8-19 08:59

98C, 296A, 296c, 98D, 296D?

kingprowm 發表於 2021-8-19 09:02

有幾多條線係未批 12.8 米,但行過?

或者行到但未申請
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 最新可用12.8米巴士的路線名單