LN9267 發表於 2021-8-31 01:25

荃灣區議員要求增加九巴優惠措施

https://www.districtcouncils.gov.hk/tw/doc/2020_2023/tc/dc_meetings_doc/20608/TWDC_Paper_No_56_2122.pdf

可能那位議員看見大西北、將軍澳那些有優惠,也想在梨木樹增設。不過九巴對荃葵青的態度如何,大家也心中有數,相信九巴未必願意。

lsc04d11 發表於 2021-8-31 06:34

梨木樹?佢扮爭取咋嘛 好似官方都有漏過口風但搞左就會冇左C48Z同埋234C唔加班會俾人X(當然亦可加落234D)

天空之神 發表於 2021-8-31 07:31

lsc04d11 發表於 2021-8-31 06:34
梨木樹?佢扮爭取咋嘛 好似官方都有漏過口風但搞左就會冇左X48Z同埋234C唔加班會俾人X(當然亦可加落234 ...

其實C48Z 同荃灣區關係唔大
最大影響係屯門區,咁都叫唔關佢事啦

talktogether 發表於 2021-8-31 07:38

大西北去梨木樹全靠36提供的轉乘優惠:)

石頭 發表於 2021-8-31 09:03

梨木樹議員?當年36B唔加價改36X都反對,36咁既走線走去讚成,

佢仲好意思講轉乘優惠?快D追40P數就差唔多!

Mercer 發表於 2021-8-31 16:13

梨木樹議員算吧啦

入新界方向32 36B 打磚坪街開始應該好似35A 咁再有分段啦, 仲要6蚊咁貴,
另一個方向就一係比出九龍價, 一係就等唔知幾時有車, 又未必有位既403.
如果有上葵城隧線就唔駛靠佢地

雖然就黎有40P 全日, 但32 35A 36B 轉38 42C 係好過M線轉40

仲有唔計梨木樹上葵係冇車去荔景美孚果邊, 條410小巴收成9個幾又唔到美孚就唔計

WN4156 發表於 2021-8-31 16:24

梨木樹議員算吧啦

入新界方向32 36B 打磚坪街開始應該好似35A 咁再有分段啦, 仲要6蚊咁貴,

贊成,和宜合道運動場個分段根本嘥氣,36A都要葵芳廣場開始$4.3。

珀島魚蛋 發表於 2021-8-31 16:54

ricky 發表於 2021-8-31 17:34

梨木樹議員算吧啦

梨木樹有車去荔景:46X
梨木樹有車去美孚:36A、46X
無車直達係石籬同安蔭,石蔭可以行出去和宜合道運動場搭。

Ricky403 發表於 2021-8-31 22:02

梨木樹議員捉錯用神
日日成村人為咗避開36垃圾服務
唔介意貴搭48X甚至73X上落山
爭取巴士走線正常化好過啦
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 荃灣區議員要求增加九巴優惠措施