Larry93 發表於 2021-10-2 21:51

盤點6條網民評選奇怪巴士路線 全部都瘋狂兜路:好似巡遊咁!

網民評選最兜路路線(E43/106/53/64k/290a/606),唔知大家有咩意見?😂
://holiday.presslogic.com/article/273996/%E4%B9%9D%E5%B7%B4-%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E8%B7%AF%E7%B7%9A-%E7%B6%B2%E6%B0%91%E6%8A%95%E9%81%B8-%E9%81%8A%E8%BB%8A%E6%B2%B3-%E5%85%9C%E8%B7%AF

B.B.B. 發表於 2021-10-2 21:55

71K 都冇份好明顯冇做功課

hadboy5 發表於 2021-10-2 22:14

64K唔算兜,只係站多姐

Choi 發表於 2021-10-2 22:33

A10兜勻咁多條村居然冇上榜?
106算慢唔算兜,起碼一條大直路去。
53同理,唔預你坐全程,主要短途流水。
奇怪30同41冇上榜?

Kj2052 發表於 2021-10-2 22:36

E43終於威番次

2076 發表於 2021-10-2 22:39

講兜路又點少得九龍8號……

hk20020062 發表於 2021-10-2 23:16

皇后山去啟德都係
出老隧後橋上南行,然後轉落橋底北行

ccicoltd 發表於 2021-10-2 23:21

53 64K 甚至 70 都說不上特別兜路,只是一直行舊路,被新路快車比了下去。64K 的「新路快車」264R 某程度上也算兜路。

PC2625 發表於 2021-10-2 23:34

2076 發表於 2021-10-2 22:39
講兜路又點少得九龍8號……

年輕人, 現在的 8 是上世紀 80 年代的 8 (尖沙咀碼頭~愛民) 及 20 (佐敦道碼頭 ~ 愛民) 的合體 !

sammyleung719 發表於 2021-10-2 23:42

64K已經算直接,行公路又快唔到幾多。要快嘅其實應該行錦田公路同繞道而唔行錦上路。 同埋936上唔到磅證明佢地唔識貨
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 盤點6條網民評選奇怪巴士路線 全部都瘋狂兜路:好似巡遊咁!