Sita1004-1017 發表於 2021-10-9 08:09

自製滿逸直出

雨東路同順東路路口轉彎封左,所有入東涌車要.直入逸東再返轉頭 另外更加見到E41 E36喺美逸樓停站放客,邊相自製逸東直出

E21A 發表於 2021-10-9 10:04

證明兩巴講咗十幾年大話

PF2802 發表於 2021-10-9 17:01

證明兩巴講咗十幾年大話

講咩大話?

HM3044 發表於 2021-10-9 17:37

證明兩巴講咗十幾年大話

根本東涌西就夠客直出;P

thorchan 發表於 2021-10-9 19:17

根本東涌西就夠客直出

已經嘈廿幾年。係兩間公司都話行車時間問題Ban返區議會轉頭。
不過老實講句,裕東順東路口壞燈的時候係真係會先入松仁路掉頭。試過一次搭E33返去,佢直接俾人醫院對面落車。

miklcct 發表於 2021-10-9 21:59

根本東涌西就夠客直出

兩個問題:
1. 嗰兩部改道車本身係唔係停東涌西嘅?
2. 咁改道直達東涌西落咗幾多客?

只有兩個答案都滿意先可以證明夠客直出。

天空之神 發表於 2021-10-9 23:16

證明兩巴講咗十幾年大話

E36A 有滿逸但渣緊兜
要東涌市中心路過既車兜滿逸都係搵緊人笨
Even E11A E11B E23A 都係

將來而言東涌北係發展,應該比佢做總站兜市中心 / 滿逸就相對可行,或學城隧青沙細區上青馬轉車
至於 E36A 就神仙難救

流星☆雨 發表於 2021-10-9 23:18

證明滿逸泰係有能力開線,只係兩巴肯唔肯搵資源做

起碼,龍運好明顯又係fare scale問題作怪

N38 發表於 2021-10-10 08:32

天空之神 發表於 2021-10-9 23:16
E36A 有滿逸但渣緊兜
要東涌市中心路過既車兜滿逸都係搵緊人笨
Even E11A E11B E23A 都係

東涌北開兜滿逸?咁大把東涌北人去市中心轉0066了。🤣

lsc04d11 發表於 2021-10-10 10:12

N38 發表於 2021-10-10 08:32
東涌北開兜滿逸?咁大把東涌北人去市中心轉0066了。🤣

我反而好想知東涌北開兜市中心加滿逸

(以前E31宜家E21A式)嘅滿逸開兜東涌北有咩分別?
唯一係先後同直出
既然咁兜都有一邊落地既話 點解唔搵兩條線專注做一方然後玩互轉就算?

尤其是逸東嗰邊要兜多滿東 東涌北要兜多個迎東已經沒可能一線走天涯吧(長遠計)
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 自製滿逸直出