wing 發表於 2021-10-20 12:50

S3bl430 發表於 2021-10-20 11:05
九龍區最講求緣份的巴士線終於差不多開辦了
唔知20A下繁西九龍站開出後半小時可唔可以去到柯士甸站
唔知 ...

其實2號現時的班次都唔好得佢幾多

PK9394 發表於 2021-10-20 12:52

neoplan720p 發表於 2021-10-20 11:59
算啦,俾你搶到狗公客又點,
你條線繁時廣東道圈、佐敦道塞一塞,隨時3個鐘都做唔到一轉,
做幾多客都無用 ...

仲有太子道出旺角又係死位,特別糸星期六下午。出多多架車都係無

Kj2052 發表於 2021-10-20 12:53

wing 發表於 2021-10-20 12:50
其實2號現時的班次都唔好得佢幾多

2號今朝先收到20分鐘一班

lsc04d11 發表於 2021-10-20 13:05

peterkwan 發表於 2021-10-20 12:18
唔知第 3-6 站同第 49-52 站會唔會分開兩個站牌, 如果唔係, 咁兜法廣東道真係隨時上錯車.

P.S. 留名睇城 ...

上錯車呢啲嘢 關個站牌咩事丫?

機場區 東涌北大把站都係咁

城新已經好 通常都有位後面寫往xxx
你睇天北既269B特班同正班 兩個方向牌都喺埋一齊咁耐。。。。。 仲有康城

返近啲總站既司機總會”恐嚇”你”去xx咋播”

HR1377 發表於 2021-10-20 13:13

留名睇20A遲早轉全日兼改雙向總站

S3bl430 發表於 2021-10-20 13:29

HR1377 發表於 2021-10-20 13:13
留名睇20A遲早轉全日兼改雙向總站

我覺得20A會全日(需要安置來自54區和皇后山的繁忙線的車源),但塞車問題會令到城巴輸錢

想像到個情況會係, 20A客量一般(每班單向平均40-80人),班次ok,
但行一轉要3個鐘以上

HR1377 發表於 2021-10-20 13:33

FT7052 發表於 2021-10-20 11:15
呢條線犀利, 西九方向隨時搶埋95、27之類的流水客

27,95分段收費便宜過20A

20A只在永星里才有5.2分段收費,搶客搶極有限

ATSE40 發表於 2021-10-20 13:36

S3bl430 發表於 2021-10-20 13:29
我覺得20A會全日(需要安置來自54區和皇后山的繁忙線的車源),但塞車問題會令到城巴輸錢

而家 20A 暫時係大約 100 分鐘一轉。長好多嘅 1A 先差唔多三個鐘一轉嘅時候,唔使塞旺角道同觀塘嘅 20A 差極有限。不過係睇循環線會拖幾多囉

E500facelift 發表於 2021-10-20 13:37

新20A尖沙咀路線甘行法,好奇怪,不如搬去中港碼頭算la,另外甘樣惡性競爭法,唔係幾好,要協調下

S3bl430 發表於 2021-10-20 13:46

ATSE40 發表於 2021-10-20 13:36
而家 20A 暫時係大約 100 分鐘一轉。長好多嘅 1A 先差唔多三個鐘一轉嘅時候,唔使塞旺角道同觀塘嘅 20A...

當旺角道塞車的時候, 太子道西轉入彌敦道都唔能夠獨善其身而且20A入尖西,都幾大機會遇到塞車問題
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 城巴 20A 服務詳情