m_rd08 發表於 2021-11-25 11:07

九巴48P加班及往沙田方向修改行車路線

6/12起生效
火炭開: 0735、0805、1805、1835
青龍頭開: 0715、0745、1745、1815
往沙田方向,過麗城花園第一期後,改經荃景園天橋及大涌道福來邨前往滿樂大廈,不停祈德尊新邨

Ref: https://www.td.gov.hk/filemanage ... /TA_KMB_48P_chi.pdf

61233 發表於 2021-11-25 12:01

HM3044 發表於 2021-11-25 12:18

全日最實際,見到唔少人搭285轉40x,起fb又見到有人要求駿洋有城隧線,最近又cut咁多車應該有少少資訊掛~雖 ...

九巴頹做城隧線都唔係第一日嘅事
根本40E/40X分家、47X上新田圍、48P半全日都應該做

61233 發表於 2021-11-25 12:49

天空之神 發表於 2021-11-25 12:58

HM3044 發表於 2021-11-25 12:18
九巴頹做城隧線都唔係第一日嘅事
根本40E/40X分家、47X上新田圍、48P半全日都應該做
...

263 263A 263C 叫唔叫頹做?

eric278 發表於 2021-11-25 13:08

這個建議為2018年RPP建議項目,原本是和延長去駿洋邨一齊實行的,拖了3年才找數

DC3938 發表於 2021-11-25 13:13

47A水泉澳1705尾班車係咩玩法?

toby_tl10 發表於 2021-11-25 13:49

263C唔頹就唔使兜白石角、科學園啦

leefung 發表於 2021-11-25 14:30

263繁時係城隧上唔哂D客,上得既通常都要做閘長...咁叫唔頹做?
最攞命係佢收得唔平,只係比去尖沙咀平0.3,但回車快,用車少.....所以唔明九巴點唸....

hk20020062 發表於 2021-11-25 14:34

全日最實際,見到唔少人搭285轉40x,起fb又見到有人要求駿洋有城隧線,最近又cut咁多車應該有少少資訊掛~雖 ...

最簡單係48X拉入駿洋,但冇得加價九巴又唔肯
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 九巴48P加班及往沙田方向修改行車路線