chunglau 發表於 2021-11-27 23:55

隧巴905調整班次

11月28日起,905班次會調整

WN4156 發表於 2021-11-28 00:22

24-25,27-28,昔日線皇風光不再。

天空之神 發表於 2021-11-28 00:26

其實 905 老九做得好好多
新巴同老九交換 904/905 營運就得
904 交比新巴同 971 合併
905 交比九巴做

dennis28a 發表於 2021-11-28 00:40

橙色公司係唔會允許紅色公司有任何一條港島北岸往來九龍區獨營西隧線存在,
否則後果嚴重,完。

依點亦解釋緊點解當年 W1 幾平都要執番黎。

hkt133 發表於 2021-11-28 01:27

作為一個有時要搭905嘅乘客
搭親九巴時段一定係比表列班次疏車;P講緊嘅唔係繁忙時段,而係假日唔塞車;P

做得好?見仁見智吧;P

AtrHenu 發表於 2021-11-28 04:39

hkt133 發表於 2021-11-28 01:27
作為一個有時要搭905嘅乘客
搭親九巴時段一定係比表列班次疏車講緊嘅唔係繁忙時段,而係假日唔塞車

根本荔廠個堆除了仍有需求的112,102,118外,基本全部都係開海鮮跳樓價班次.;P

btw,講到尾運吉不斷郁D叫人交數來控制旺區(曨命區)的車流都係造就咗905,104,171變廢線的致命傷.

qunow 發表於 2021-11-28 07:19

AtrHenu 發表於 2021-11-28 04:39
根本荔廠個堆除了仍有需求的112,102,118外,基本全部都係開海鮮跳樓價班次.

btw,講到尾運吉不斷郁D叫人 ...
幾次沿彌敦道等112 102 118九巴時段三架車求其一架都要等雙位數分鐘

Choi 發表於 2021-11-28 08:49

睇嚟又要重提904兜到西消防街過海嘅建議

ky927 發表於 2021-11-28 10:19

dennis28a 發表於 2021-11-28 00:40
橙色公司係唔會允許紅色公司有任何一條港島北岸往來九龍區獨營西隧線存在,
否則後果嚴重,完。

可以闡述多點嗎?謝謝

ATSE40 發表於 2021-11-28 11:20

據悉新巴暫時唔會改時間表
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 隧巴905調整班次