0q9w8e 發表於 2022-1-29 19:51

新界102改道建議

https://www.districtcouncils.gov.hk/sk/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/22071/SKDC_TTC_22_C001_TC.pdf

jacky03 發表於 2022-1-29 20:49

咁改真係打算取消102B,依家只係先改上下午,睇下啲人會點,然後先至真正取消102B,過程我諗半年内搞好

JX9097 發表於 2022-1-30 11:46

依家102B都名存實亡㗎啦
咁改只係officially「搞掂」102B
到時有冇呢啲so called特別車兜過去醫院?
你知,我知,單眼佬都知
一個轉身射個三分波,perfect

kc_loo 發表於 2022-2-7 15:42

其實而家佢都亂咁改, 102B鍾意就開一班, 唔鍾意就唔開, 鍾意又話搵102 去煜明補下位
算啦, 尤得佢, 客都趕早哂, 以前早繁都有人排, 條龍消失左好耐,
而家改完official回程無得落

cwsj2003 發表於 2022-2-10 20:18

爵祿街變雀祿街;P出通告ge知唔知醜;P

ricky 發表於 2022-2-10 21:53

JX9097 發表於 2022-1-30 11:46
依家102B都名存實亡㗎啦
咁改只係officially「搞掂」102B
到時有冇呢啲so called特別車兜過去醫院?

我呢排成日見到102B兜去四美街掉頭,但都係無人坐。

JX9097 發表於 2022-2-10 22:06

ricky 發表於 2022-2-10 21:53
我呢排成日見到102B兜去四美街掉頭,但都係無人坐。

沿途獨市(煜明/ 明德)根本唔會有人等佢因為你唔會去等一架唔知幾點出現,甚至乎唔會出現嘅小巴

102B依家只係做厚德/ 頌明執雞

只要架102B喺甲子迴旋處前有102「截胡」
102B得幾個客(甚至一兩個)出城真係唔出奇

而且102B唔入新蒲崗(搞牌都係出彩虹)
將軍澳/ 觀塘要去新蒲崗嘅都唔會上車
所以102B兜四美街都唔見得會吸客

ricky 發表於 2022-2-10 22:07

支持建議,反正102B都接近有線無車,將軍澳醫院可以搭102出九龍(雖然好大機會無位坐)

ricky 發表於 2022-2-10 22:14

JX9097 發表於 2022-2-10 22:06
沿途獨市(煜明/ 明德)根本唔會有人等佢因為你唔會去等一架唔知幾點出現,甚至乎唔會出現嘅小巴

102B依 ...

點解當年唔一齊入埋新蒲崗,搞咁多複雜?

JX9097 發表於 2022-2-10 22:20

ricky 發表於 2022-2-10 22:07
支持建議,反正102B都接近有線無車,將軍澳醫院可以搭102出九龍(雖然好大機會無位坐) ...

完全唔睇好102真係會長遠咁跟「建議」咁行
最終都係富寧/ 明德行返去坑口站上車
(不過去到搭鐵定102就...唔好忘記富寧有$2機)

頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 新界102改道建議