XS8394 發表於 2022-4-21 14:23

絕望港{島}人 心酸棄城原因 (巴士篇)

1. 收車減班, 甚至連線都收埋.
2. 亂咁出單層 (如新巴948, 971) 尾站上唔到車.
3. 970一小時一班, 無定向班次, 車長被迫放無薪假搞到無人開車.
4. 清明節無巴士上柴灣墳場, 巿民要排大隊坐小巴.
5. 紅日>300人排隊等巴士去石澳.
6. 巴士公司通告語意不清, 中英文錯漏百出, 誤導乘客.
7. 乘客坐港島公司79X去皇后山, 未到總站就被車長趕落車.

(請大家接力)

kay 發表於 2022-4-21 14:34

做人要識棄水

Mercer 發表於 2022-4-21 15:52

我最期待係兩條線做哂南區行薄扶林道出中上環
另外兩條線就做南區行香港仔隧道去銅鑼灣打後
補多一兩條特快/特慢線, 加埋過海/A線, 之後其他全部殺線.

932gz6061 發表於 2022-4-21 17:36

樓主屎黑黎講都真係低級到冇朋友

見到第三點已經知唔駛睇落去

屎水大把野插,但竟然有一半係冇意義

唔係話屎唔插得,可唔可以準少少,高級少少,仔細小小?

CardCaptor 發表於 2022-4-21 17:50

列表右下角: 運吉對善水不公 :P

285 發表於 2022-4-21 17:53

30 分鐘聯合到站班次

cky 發表於 2022-4-21 17:56

樓主每日既要坐 948 尾車 又要坐 971 尾車?
樓主清明要上柴灣填場咩?
樓主紅日要入石澳上唔到車?

如果以上全部都係因為 "人地" 嘅事而得出 "棄城" 結論
咁就... 閱-ed 算喇

edhong 發表於 2022-4-21 18:01

ahken 發表於 2022-4-21 18:48

932gz6061 發表於 2022-4-21 17:36
樓主屎黑黎講都真係低級到冇朋友

見到第三點已經知唔駛睇落去

咁將南掠水轉乘同冇月票計唔計?

ahken 發表於 2022-4-21 18:49

edhong 發表於 2022-4-21 18:01
其實我唔打算妨礙樓主嘅言論自由,或者臭駡屎水,但係可唔可以唔好日日做到成個怨婦咁,每日都開篇文講(自 ...

冇期望就冇失望啦係唔係?
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 絕望港{島}人 心酸棄城原因 (巴士篇)