m_rd08 發表於 2022-5-5 11:23

arfung 發表於 2022-5-5 11:03
願唔願做就雙向既,當年提速後,63X曾積極過一段時間,包括,用通告形式列出試行加班班次;也試過摸底建 ...
一日兩巴繼續戰狼思維,咁你預定惡性競爭兼攬炒屯公都得

Snoopy@FB8617 發表於 2022-5-5 13:13

arfung 發表於 2022-5-5 11:03
願唔願做就雙向既,當年提速後,63X曾積極過一段時間,包括,用通告形式列出試行加班班次;也試過摸底建 ...

先撇除運吉俾唔俾做既問題
63X要加車其實可以直接自己加左先
拉其他線落水肯定無人咁順灘
offical 飛唔到美孚一樣可以拆班次飛起佢
係睇佢自己有幾咁積極想搶客既je

陳太 發表於 2022-5-5 13:32

其實呢條50停唔停美孚!?

ky927 發表於 2022-5-5 13:34

FBI2 發表於 2022-5-4 22:31
如果我係黃生,以下54區線我一定爭取做全日:
1/ 九龍站
2/ 上水

岩岩先想問,觀塘線操未?

搶九龍東好過九龍站
1) 尖沙咀唔夠屯馬黎
2) 九龍東上下班兼假日多客,睇下258D/P 259D 62X 越開越有睇得出個pool夠客
3) 觀塘可以駁自家啟德線或將軍澳線
有得揀,我覺得九龍同新界線都全日先,反而過海真係非首選。宜家新城屯門個網唔成形,得962X,B3又唔入屯轉,反而擺資源做好新界九龍,再駁962/952,咁轉乘就有數圍(某程度上我覺得屯門客算適應同肯用屯轉)

54區線要係屯門搵個位轉到B3系每一條線,先至可以借B3系滲細區;就算遲D用B3M食左50M都得,改少少路,谷起多條B3M,又可以共用資源

JX9097 發表於 2022-5-5 13:41

jocosben 發表於 2022-5-5 09:55
幾年前誠哥賣左中環中心比一班投資者,包括馬亞木,但近年因為疫情商廈價值大跌 ...

唔講都唔記得呢單tim

誠哥放得手嘅...點會有好嘢;P

KW2523 發表於 2022-5-5 13:43

搶九龍東好過九龍站

最弊條線行商貿區 要講掂運桔開去觀塘道

而且很興奮少啲競爭 但屯轉-東九有三飛叫

GD1570 發表於 2022-5-5 13:44

搶九龍東好過九龍站

54區九西條線主力在旺角及油麻地,佐敦尖沙咀應該係搵位擺...

ky927 發表於 2022-5-5 13:49

KW2523 發表於 2022-5-5 13:43
最弊條線行商貿區 要講掂運桔開去觀塘道

而且很興奮少啲競爭 但屯轉-東九有三飛叫

咁要區議員幫口,巴士公司係生意,但無理由要呢區嘅客入唔到觀塘道(某程度係個policy矛盾)

mak5052 發表於 2022-5-5 14:21

ky927 發表於 2022-5-5 13:49
咁要區議員幫口,巴士公司係生意,但無理由要呢區嘅客入唔到觀塘道(某程度係個policy矛盾)

其實 78X 都應該改番出去(九龍跟 E22S(往啟德在九龍灣轉 22),另外 33B 都應該開埋平日)

asv2 發表於 2022-5-5 14:24

如果落埋同 962 系(回水)轉乘,
強搶其他屯門客唔知又得唔得呢?
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11
查看完整版本: 城巴54區新線操線