GD1570 發表於 2022-5-5 14:28

asv2 發表於 2022-5-5 14:24
如果落埋同 962 系(回水)轉乘,
強搶其他屯門客唔知又得唔得呢?
962X喺屯門一直畀人話太兜,我相信如果要搶屯碼客應該無乜機會,置樂或者青公客都有啲機。
但先決條件係班次唔可以太疏,同埋真係要飛起美孚..

突然靈機一觸,唔知城巴會唔會同E21及E21A搞轉乘,食長荔深嘅客呢...
轉乘地點可以係葵涌交匯處。

ky927 發表於 2022-5-5 16:26

962X喺屯門一直畀人話太兜,我相信如果要搶屯碼客應該無乜機會,置樂或者青公客都有啲機。
但先決條件係班 ...
兜唔兜係一個層次嘅問題;個網有無線係另一個層次問題🤣🤣🤣🤣

宜家係962X轉962/ABCEGNPSX

多啲線,起碼話俾人聽係有線轉😂😂😂😂

GD1570 發表於 2022-5-5 16:40

ky927 發表於 2022-5-5 16:26
兜唔兜係一個層次嘅問題;個網有無線係另一個層次問題🤣🤣🤣🤣

宜家係962X轉962/ABCEGNPSX

如果我係由屯碼出發我會揀返59M/59X轉63X...

ate214 發表於 2022-5-5 16:59

asv2 發表於 2022-5-5 14:24
如果落埋同 962 系(回水)轉乘,
強搶其他屯門客唔知又得唔得呢?

78X轉798,962/969系轉970(X)呢D有版你睇
想佢回水? 難囉

ky927 發表於 2022-5-5 17:36

GD1570 發表於 2022-5-5 16:40
如果我係由屯碼出發我會揀返59M/59X轉63X...

當然啦。但對比現狀係有同無嘅分別。

cnquate 發表於 2022-5-5 17:56

但先決條件係班 ...

要搶 59M 轉乘客就要將 962G 全日,不過睇佢唔會咁做

JH_LE4612 發表於 2022-5-5 17:58

54區啲線用得同一個行法出城,唔搞回水吸屯碼下路客嘅話,不如直接飛埋屯轉算,起碼繁時真係冇必要入去陪塞,無謂咁大貪。

HR1377 發表於 2022-5-5 23:12

陳太 發表於 2022-5-5 13:32
其實呢條50停唔停美孚!?
RPP文件寫過左葵涌道後直接去荔枝角道,不經長沙灣道即係不停美孚
P.S. 大部分巴士線美孚站分站位於長沙灣道

HR1377 發表於 2022-5-5 23:15

但先決條件係班 ...

如果係城巴寧願分拆一條支線經深長荔,就算50和E21系設BBI,回程返屯門不設回水冇乜著數

KW2523 發表於 2022-5-5 23:18

HR1377 發表於 2022-5-5 23:15
如果係城巴寧願分拆一條支線經深長荔,就算50和E21系設BBI,回程返屯門不設回水冇乜著數
...
E21收$14 相比屯門X線收13.4又唔係咁離譜嘅

但係我覺得佢唔會停葵涌交滙處
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: 城巴54區新線操線