Billy~~ 發表於 2022-5-6 11:39

樂園重開後 R33客量

6/5/2022 R33 屯門站開1040 用車UE7322
1034開始上客
1040 屯門站 上51人
1044屯門市中心 上15人
1047安定邨 上10人
1050兆鄰苑 上5人
1053豐景園 上7人 落2人

86人上屯門公路

1059 唔知點解入咗屯門公路轉車站
停咗10 秒左右 無人上落

1114青嶼幹線轉車站 上7人 冇人留後
下班R8 ETA 顯示3分鐘 城巴
93人入迪士尼

1120到迪士尼
1128城巴R8 到站 載空

其實星期一至五1040呢班車長期都多人,架抽油煙機3層行李架係俾bb 車打爆曬,平日龍運可以好似星期六日都多一班11點幾開嘅班次
同埋其實改唔改屯赤行車時間都應該係差唔多,其實都冇必要改?

GD1570 發表於 2022-5-6 11:58

改行屯赤應該係想畀元天人士可以有一個合理嘅轉車途徑來往迪士尼樂園。
(當然就唔好旨意有轉乘優惠啦!)

長遠R33應該要改為半全日行走,屯門站開出由06:30至14:00;迪士尼開出就14:00至20:30。非繁忙時段40-60分鐘一班,繁忙時段就20-30分鐘一班。

elmmoo 發表於 2022-5-6 12:03

改行屯赤如果唔半全日其實好似無咩意思 不過改行屯赤啲班次唔洗睇準對家黎打劫應該班次會靚仔啲

改行屯赤應該係想畀元天人士可以有一個合理嘅轉車途徑來往迪士尼樂園。

RDP 寫咗 元天E 線轉R33 全程$25 A 線$30

lsc04d11 發表於 2022-5-6 12:03

R33只有長者半價優惠,是嗎?如果60至64歲用樂悠卡係咪會全費呢?

GD1570 發表於 2022-5-6 12:05

lsc04d11 發表於 2022-5-6 12:03
R33只有長者半價優惠,是嗎?如果60至64歲用樂悠卡係咪會全費呢?

R33係包括於「2元優惠計劃」內的。

GD1570 發表於 2022-5-6 12:06

RDP 寫咗 元天E 線轉R33 全程$25 A 線$30

THANKS!

咁R33更加要改行屯赤及轉為半全日服務了。

elmmoo 發表於 2022-5-6 12:16

GD1570 發表於 2022-5-6 12:06
THANKS!

咁R33更加要改行屯赤及轉為半全日服務了。

其實一早應該要
開屯赤果陣完全無plan 過 都遲咗年幾了

ky927 發表於 2022-5-6 12:41

好進取 😂😂😂😂😂😂😂

GD1570 發表於 2022-5-6 15:19

ky927 發表於 2022-5-6 12:41
好進取 😂😂😂😂😂😂😂

其實都唔算啦...
非繁都係45-60分鐘一班,其實兩部車對開已經可以搞掂依條線了。
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 樂園重開後 R33客量