214P_world 發表於 2022-5-14 01:06

brianso198 發表於 2022-5-13 01:03
而家連70呢D假期都同你開兩部車三十分班

會唔會離譜左D?

南區(尤其冇鐵嘅西面)就真係慘d,對面海20A/22M/795X/795P/797待遇就好d

brianso198 發表於 2022-5-14 01:51

214P_world 發表於 2022-5-14 01:06
南區(尤其冇鐵嘅西面)就真係慘d,對面海20A/22M/795X/795P/797待遇就好d
直頭離譜,明明呢埋線倒埋差過70唔知幾多

成日諗住拎哂堆車去九龍新界鬥,
點知原來唔夠服務果個叫港島

開一班蝕一班既原因有好多
而家阿屎水講到明無意再加價
但你有埋線就係基數低所以先會蝕

雖然加得太勁會趕客走,但而家收左堆車去九龍新界,
但d線客量咁既樣,點說服人大條道理送堆車去九龍新界?

最抵死係,呢間野日講夜講送去新界
但948堅持唔加班,682早上去新界,下繁返港島仲開25分班
更加咪提962,969系
都唔知佢係想做定唔想做

214P_world 發表於 2022-5-14 02:26

brianso198 發表於 2022-5-14 01:51
直頭離譜,明明呢埋線倒埋差過70唔知幾多

成日諗住拎哂堆車去九龍新界鬥,

682 以前仲宣傳「將軍一躍上馬鞍」轉798😂
疏轉疏 貴轉貴 兜轉兜 三樣齊晒

dubbies 發表於 2022-5-16 11:56

d聯營線先反差大

A19-AD4807 發表於 2022-5-16 22:26

HY1012 發表於 2022-5-16 23:06

A19-AD4807 發表於 2022-5-16 22:26
682有個問題係太多白衫車長碌車,以前682夜更多車手,有文君,麥福,羅車長,雪梅姐,許多雨,黎輝,培人同錦發車 ...

你都幾無聊經常係「乜乜乜線最大問題係好多人碌車」

682 又係覆呢D, 4號車又係覆呢D, 9號車又係覆呢D
我諗大部份巴士迷唔係巴士車長迷, OK?

河灣西 發表於 2022-5-17 01:14

HY1012 發表於 2022-5-16 23:06
你都幾無聊經常係「乜乜乜線最大問題係好多人碌車」

682 又係覆呢D, 4號車又係覆呢D, 9號車又係覆呢D

咁,碌車又會否真是某線的一個大問題呢?
人家只是憑其過往在工作上的觀察,今天在此分享,沒問題吧?

A19-AD4807 發表於 2022-5-17 22:12

edhong 發表於 2022-5-17 22:48

rewn 發表於 2022-5-17 23:57

據知屎水部分路線星期四將會回復至原有尾車時間,但係夜晚班次仍然疏
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 善水明言不會「急速」回復班次