Kj2052 發表於 2022-6-13 09:58

城巴7,11,12A,新巴18X,904修訂班次

7:大部分時段落25

11:
星期一至五
0630-0720.   15-20
0835-1955.    15-20
2050-2350.    30
星期六
0630-1000.   20-25
1000-1730.   12-15
1730-1950.    20
1950-2350.    30
星期日
0630-1030.    20-25
1030-1900.    12-15
1900-2000.    20
2000-2050.    25
2050-2350.   30

12A:
星期一至五正常班次
0650-0915.    22-25
1000-2027.    15-17
2027-0000.    20-25
上學日特車
0656-0751.      3-7
0751-0905.    7-12
非上學日特車
0656-0842.   6-10
0905 0930
星期六
0650-2000.   10-15
2000-0000.   20-25
星期日
0715-2000.    15
2000-0000.   20-25

18X:
由筲箕灣
星期一至五
0700,0725
0805-0935.20-25
1020-1940.    20
星期六
0700-1020.   25
1020-1940.   20
由堅尼地城
星期一至五
0700,0725
0750-0930.   20
星期六
0700-1020.   25
星期日不變
904:
部分平日班次削至25分鐘一班

13/6生效

kay 發表於 2022-6-13 10:03

都話BRAVO削減服務能力遠勝新創建;P
新創建年代20 THAT'S ALL再唔得就重組
依家就大量25 30但減得既線其實都無咩重組空間

石排灣遲下有70P
已經忍唔住減7快手左少少

FBI2 發表於 2022-6-13 10:04

條25真係屹立不倒

neoplan720p 發表於 2022-6-13 10:35

話18X而家變左線王既,唔該出黎講兩句。

kiwai 發表於 2022-6-13 11:17

新巴2,18P,94A,914,914X,N796, 城巴71,73,97,606A,671同日調整班次

HT408 發表於 2022-6-13 11:25

904係新巴時段開25分
九巴無變

kay 發表於 2022-6-13 11:27

搞搞下新巴條15班次都密過唔少線
真係唔打算郁15;P

Ricky403 發表於 2022-6-13 11:47

kay 發表於 2022-6-13 11:27
搞搞下新巴條15班次都密過唔少線
真係唔打算郁15

15而家夜晚落山埋金鐘啲班次都算係咁
雖然唔知條數點,收$11.5可能好過九巴51嘅;P
老實講X15都係多收$2.7,因為兜銅鑼灣回車速度無乜分別,幫唔到幾多

kay 發表於 2022-6-13 11:56

97上繁12/13間距無左
非繁多左時間30分一班

似乎都唔等96 99合併後既表現
都要減97班

HR1377 發表於 2022-6-13 12:31

94A星期六日公眾假期大部份時段25分一班

2星期六日公眾假期大部份時段維持30分一班

似乎2仔有機會成條線cut,推人上8H,25,18等線

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 城巴7,11,12A,新巴18X,904修訂班次