KU_7002 發表於 2022-7-19 20:13

bestwishes706 發表於 2022-7-19 19:36
如果要避免朝早喺屯官同960S重疊,咁早繁置樂開出,經恒福同中央廣場轉去泳池上公路走又可唔可行?

之後96 ...

問題係962P掉轉行,究竟會係執番龍門居批客定係將剩低班客送埋比九巴車海

bestwishes706 發表於 2022-7-19 20:52

KU_7002 發表於 2022-7-19 20:13
問題係962P掉轉行,究竟會係執番龍門居批客定係將剩低班客送埋比九巴車海 ...

本身碼頭經海皇路出都唔快得比龍門路出嘅時間去邊

KU_7002 發表於 2022-7-19 23:23

bestwishes706 發表於 2022-7-19 20:52
本身碼頭經海皇路出都唔快得比龍門路出嘅時間去邊

重點係站位會變左同九巴同一方向,九巴更容易執客

bestwishes706 發表於 2022-7-20 10:51

KU_7002 發表於 2022-7-19 23:23
重點係站位會變左同九巴同一方向,九巴更容易執客

但宜家龍門居嗰邊嘅話係嫌慢唔坐,反向行嘅話 962P時間上起碼唔輸蝕先,至於要平嘅一早買月票坐咗九巴

就算被九巴執雞都好,吸返若干龍門居客返嚟已經打和有突

Ricky403 發表於 2022-7-20 12:53

bestwishes706 發表於 2022-7-20 10:51
但宜家龍門居嗰邊嘅話係嫌慢唔坐,反向行嘅話 962P時間上起碼唔輸蝕先,至於要平嘅一早買月票坐咗九巴

...

搵962A行龍門路,用飛走屯轉做賣點好過啦

manhon951 發表於 2022-7-21 17:27

Ricky403 發表於 2022-7-20 12:53
搵962A行龍門路,用飛走屯轉做賣點好過啦

962A如果行完湖景路之後,左轉湖山路,再行龍門路出皇珠路,唔會慢過依家好多
但係就可以做多一堆客

kay 發表於 2022-7-21 17:50

962A屯門泳池飛左佢得返962P得唔得

唔砍掉重鍊都難搞
但既有得益者又肯定唔放手

99MAN 發表於 2022-7-21 19:58

XL2135/D343344 發表於 2022-7-11 20:53
其他多分支線仲有
960➡️960A、960B、960c、960P、960s、960x
270A➡️270B、270c、270D、270P、270s、T2 ...

R680

KU_7002 發表於 2022-7-21 22:58

...

一早過左檔個班龍門居客,十居其九都買左月票。咁又點會放棄月票呢

arfung 發表於 2022-7-22 08:16

...

其實朝早總站有位揀,又密車。預返時間兜多十分八分鐘都可以接受,尤其長途車。

該處乘客要求咁高下下都要直出,考慮埋總站位泊車等車務安排,加埋月票效應下,不如放棄仲實際。

259D重組後情況都有目共睹,若嚴重到真係非59M/X唔搭,城巴衹會更難做。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16
查看完整版本: 城巴962系列路線服務重組 分拆為952系列路線