Happypig375 發表於 2022-8-31 10:36

Waiyin12 發表於 2022-8-31 02:27
誠然,我覺得呢個測試有少許誤導成份,行車時間比併,終點定喺其中一條線既巴士站,另一條路線落車後要行, ...

根據ETA,本身795X嚟先2分鐘,要計返差距,所以結果相差只係2-3分鐘

Happypig375 發表於 2022-8-31 10:38

S3BL448-CTB2289 發表於 2022-8-31 09:44
樓主用大南西街比的確奇怪, 人地795X特快美孚, 如果比較點用美孚可以見到795X 快6C十多分鐘以上.
如果我要 ...
所以就係美孚打後差距明顯收窄囉

ATSE40 發表於 2022-8-31 10:40

Waiyin12 發表於 2022-8-31 02:27
誠然,我覺得呢個測試有少許誤導成份,行車時間比併,終點定喺其中一條線既巴士站,另一條路線落車後要行, ...

大南西街個站最少都要過條馬路先去到大部分人想去嘅地方,就算去四小龍都唔會喺呢個站落。不過睇成篇文,都好似有既定立場,都唔使太上心嘅。

Happypig375 發表於 2022-8-31 10:45

48x 發表於 2022-8-31 09:24
標題寫目的地係長沙灣商貿區,點知佢會去咗家禽批發市場側邊,仲要795X嗰個行返轉頭去個巴士站
要比較嘅 ...
6/102/171/970X應該係再快啲嘅,但係佢上咗6C就唯有計6C啦

Happypig375 發表於 2022-8-31 10:48

GK3258 發表於 2022-8-31 08:59
美孚又交到客出黎嗰下呢,班班都有人等

有冇63X咁多呢

陳太 發表於 2022-8-31 10:55

用793同X6C比意義先大,好老實,彌敦道返長沙灣你求其搵架隧道車都可能快過795X。

bennyho1004 發表於 2022-8-31 11:41

其實係哂氣,旺角/長沙灣/美孚mtr快咁多,你點改特快都死。795x某程度上完全係哂氣

stevechau 發表於 2022-8-31 12:07

gu9434@24 發表於 2022-8-30 21:43
前面有其他版友講過 重組後俾唔夠行車時間
搞到大部份司機都係飛著去

係......好明顯唔夠時間比班師傅跑, D師傅真係跑到甩肺~
尋晚坐架795X返TKO, 一出隧道即刻CUT右篤油衝落斜......
印象中呢一年多好似都係坐過幾次796P會CUT出去咁大把~

ctb8107 發表於 2022-8-31 12:11

其實795X既作用只係令將南同將轉有直車去美孚咋嘛,我想知呀嬋搭錯咩車

Happypig375 發表於 2022-8-31 12:14

ctb8107 發表於 2022-8-31 12:11
其實795X既作用只係令將南同將轉有直車去美孚咋嘛,我想知呀嬋搭錯咩車

有機會係見蘇屋牌就諗住經深水埗
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 795X vs 6C 油麻地去長沙灣商貿區比拼