kmb71k 發表於 2022-9-26 20:35

12Lane 發表於 2022-9-26 20:06
咁搞法遲早題徑都飛起埋,望下985個樣死下死下…
一條去東區一條去中西區
客源唔同喎
條屯馬線又唔係直接去到東區

S3bl430 發表於 2022-9-26 21:17

如果到下個星期路政署搞唔掂/唔想搞青沙轉入連翔道個路口, 青沙公路泥頭車墮橋壓校巴果個位仍然維持1條行車線

估計青沙塞車盛況(今日塞左近20分鐘)會直接在986首日趕走曬所有客;P

985B還好啦, 上星期頭仍然可以維持大部份班次坐滿,係尾幾班車比較小客
另外, 686尾車(0810)在顯徑圈通常上到10多個客

JH_LE4612 發表於 2022-9-26 21:33

飛埋顯徑唔爭在同982C啪埋一舊算數...出年應該會再執嘅,依家咁樣改,沙乙出哂去982C會開心啲(雖然得一班),986就更加依賴顯徑。

ky927 發表於 2022-9-26 21:44

顯徑個位,去中環同去東區有D分別嘅,始終要搭多幾個站。同埋隆亨個邊都唔算近鐵路

不過我會覺得呢4班986,拆2班做新田圍+顯徑圈;keep 2班做沙田圍+田心 上公路,等前段唔駛陪兜顯徑圈會好啲

nelson72A 發表於 2022-9-26 22:29

sq285 發表於 2022-9-26 19:39
兜顯徑,唔見得沙博乙明會揀佢
986仲要停埋北角,下星期沙博乙明舊客可以保鐵了

巴士的膠 發表於 2022-9-26 22:32

顯徑個位,去中環同去東區有D分別嘅,始終要搭多幾個站。同埋隆亨個邊都唔算近鐵路

不過我會覺得呢4班98 ...

係都搞咗水仔繁時都要兜博康先啦,真係要去柴小,986轉8X/982X轉788都仲快過682B

KW2523 發表於 2022-9-26 22:32

sq285 發表於 2022-9-26 19:39
兜顯徑,唔見得沙博乙明會揀佢
下繁會嘅, 上繁就...

其實應該同989二拆三整條跟286X行
986就上水泉澳跟982X行
到時甚或可以開多幾個鐘換682B縮到一日2-3班

nickk 發表於 2022-9-26 22:39

S3bl430 發表於 2022-9-26 21:17
如果到下個星期路政署搞唔掂/唔想搞青沙轉入連翔道個路口, 青沙公路泥頭車墮橋壓校巴果個位仍然維持1條行車 ...

城巴會唔會醒少少直去八號貨櫃碼頭橋底調頭上西九龍公路?

KN7229 發表於 2022-9-26 22:49

986 沙田圍會用邊條坑? 一個月前見86A搬左去最右邊坑(舊81P坑),係臨時調動 定係唔想比986霸左果條坑?

szeto993 發表於 2022-9-26 22:59

不過我會覺得呢4班98 ...

隆亨去大圍站定顯徑站叫做合理步行範圍入面,神心啲仲可以經新翠攞埋特惠站$2優惠
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 城巴686取消和986開辦