AVBWU291 發表於 2022-9-30 21:30

兩巴皇后大戰 太公責無旁貸?

喺度唔轉彎抹角喇,直接講。總之就係黃色公司向太公投訴紅色公司開得太多車,加重交通負荷,影響其他道路使用者,造成混亂。

太公唯有叫紅色公司減開加班車。

成件事就係咁,我亦唔喺度評論黃色公司嘅行為喇。各位板友歡迎表達自己意見。

醬油及延伸閱讀:https://www.facebook.com/NDTransportHK/posts/pfbid02Q1u3bsnHNhrFW5uRgbXioyR9sbZzrj3QNP7pxcvM4Aar3jR2ioST83oxjErsa6m4l

kay 發表於 2022-9-30 21:39

呢招先絕
自己要開車就同時要減人地車

不過作為唯一中標公司
屎巴示範緊我係莊
九巴係閒就真

如果早一步扮強勢
可能78B都開唔到

Happypig375 發表於 2022-9-30 21:41

黃公司唔投訴屯轉啲紅巴塞住晒黃巴?

AVBWU291 發表於 2022-9-30 21:42

Happypig375 發表於 2022-9-30 21:41
黃公司唔投訴屯轉啲紅巴塞住晒黃巴?

屯轉係紅公司地頭,黃公司冇得出聲,唯有入紙叫自己堆繁時線全部飛屯轉。

HR1377 發表於 2022-9-30 21:42

呢招先絕

呢d情況會不會蔓延至54區﹖

如果兩田和NovoLand入伙,擔心54區成為另一個兩巴戰場

s20131417 發表於 2022-9-30 21:48

呢招先絕

據聞78A咁好生意
太公突然落order cut晒非表列班次
想點?趕客?

2076 發表於 2022-9-30 22:02

據聞78A咁好生意
想點?趕客?

擺明就係想趕走 78A 啲客,逼啲客習慣下就時間搭 78X 79X 回家。

ATS107@KL6712 發表於 2022-9-30 22:02

呢招先絕

佢開完啲車咪又係無人搭,早唞啦。

leefung 發表於 2022-9-30 22:04

據聞78A咁好生意
想點?趕客?

佢地頭D x8x 同 x9x 條數唔掂,但對家D x8A就執錢咁執...
咪耍下小手段等佢賺少D

公眾利益? 幾錢一磅呀....

mokmk1456 發表於 2022-9-30 22:05

屎水條垃圾空氣線967X咪又成日私下加班,呢間公司真係損人不利己
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 兩巴皇后大戰 太公責無旁貸?