JX9097 發表於 2022-10-26 23:36

tina 發表於 2022-10-26 23:34
用電巴夠環保啦

唔計堆15XX只係得一架8910
夠用咩?

cz9328 發表於 2022-10-26 23:42

JC8385 發表於 2022-10-26 22:15
有來有往姐,968有無限舊頭應市,969自然覺得出雙輪椅行李架靠害未夠皮,要出鐵甲嚟食紅鬼 ...

968 啲舊頭 / 12.0米嘅車, 下午繁忙時段果啲有不少是拉 68M 線及/或其它大西北路線做柯打968出港島 "打仗"/幫手搵銀。

JC8385 發表於 2022-10-26 23:52

LRT1027 發表於 2022-10-26 22:16
968 已經少左好多舊頭
同埋 舊頭好差嗎 ?

以968 overload嘅情況
唔係12800已經係差

dennis28a 發表於 2022-10-27 00:04

依轉就要幫下黃橙巴,難道派車問題淨係得黃橙巴出事?
兩大公司日日都亂黎,何必分到咁細?

nwfb94A 發表於 2022-10-27 00:06

又引PR出嚟開戰;P

toby_tl10 發表於 2022-10-27 00:13

一派又話屎水唔識製造特見賺巴膠錢,另一派又話8101周圍走唔啱,到底想點㗎?(我自己係buy製造特見幫補下嘅,只要唔好出現948E事件)

必須認同20用12.8米係嚴重浪費資源,係咪一句「標書要求」就可以犧牲全港其他乘客利益?運吉有冇需要交代?

61233 發表於 2022-10-27 00:14

JC8385 發表於 2022-10-27 00:32

61233 發表於 2022-10-27 00:14
你搭下就知,上繁就算上環上出12.8都叫有位會有位住,舊頭..逼到金鐘下繁,就算12.8到菲林明道都有機會半 ...

而家都仲有968X幫手
之後就。。。自求多福啦

THomas20010808 發表於 2022-10-27 01:27

東區去大西北D線識飛中環未?

How about 968X?

天空之神 發表於 2022-10-27 05:28

屎水有份既 948E 計唔計?

個人支持 962C 952C 969C 968X 933 飛中環
相反 986 989 個人認為係 985 系服務時間以外可以停中環
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 城事不足,敗事有餘?