Ricky403 發表於 2022-10-27 10:40

EvilKo 發表於 2022-10-27 10:36
54區未入晒伙
兆康人對巴士印象差又搭慣西鐵

匯達眼界狹隘,淨係識得食紅鬼
連邊個先係真正敵人都未分得清;P

EvilKo 發表於 2022-10-27 10:41

連邊個先係真正敵人都未分得清
西/南港島線被害妄想症 :)

1320 發表於 2022-10-27 10:51

連邊個先係真正敵人都未分得清

呢點就......2間公司都一樣咁衰!

932gz6061 發表於 2022-10-27 11:27

GD1570 發表於 2022-10-27 10:24
阿樓主唔係諗住架8900放喺菁田係諗住做加班車嘛...
好明顯就係做員工休息室啦
前轆有冇氣/道門壞唔 ...

投訴講緊係岩岩新出個個TCU數字,除左精彩冇第個字形容到

8900做員工休息室唔係問題,但唔係用架睇落就當嘅車做,咁鐘意講image,爛車好有image?

952 962識多除小補已經幫到好多手,有心避CWB Quota可以整多幾班灣仔特唔好咁度縮先。

飛中環厹起碼入左紙肯做先,明明D 9XXC大把係中環上得個一兩個

teddybus 發表於 2022-10-27 11:42

nwfb1001 發表於 2022-10-27 09:48
乜創富道寫字樓有做得嘢嘅咩?

睇呢個帖,深深感受到咩叫「反轉豬肚就係_ 」;P;P;P

UA2892 發表於 2022-10-27 13:27

KE7066 發表於 2022-10-27 13:35

JX9097 發表於 2022-10-26 23:33
20A似乎係唔用歐6都唔得
唔係,純粹啲歐五雙輪椅唔會點收西九所以比曬 608

6493 95 呢兩部長期 20/A 係抵鬧,都 43 週年好心放部車唔好搞咩指定

但 96系 用 82 基本上係無解,因爲好多時係其他站(例如海怡)用完私過去做下繁然後再收大西北

GD1570 發表於 2022-10-27 13:46

932gz6061 發表於 2022-10-27 11:27
投訴講緊係岩岩新出個個TCU數字,除左精彩冇第個字形容到

8900做員工休息室唔係問題,但唔係用架睇落就 ...
1. 人哋係「投訴及建議」,無文件顯示全部都係投訴。或建議。

2. 搵架就退嘅嚟做員工休息室我覺得無乜問題。城巴不嬲都有喺部份廠搵啲就退或已退嘅做員工休息室,又有問題?
人哋買架退咗嘅車做屋企添,唔通又有問題嗎?反正可以達到目的就得啦!
或者你應該問吓政府規劃個總站時點解可以乜都無,或乜都唔提供,都可以過到關仲起埋出嚟,之後用都未用過就已改建囉!

3. 中環嘅道路無QUOTA限制?況且,基本上所有96X系西隧線嘅班次都唔係好,點解只係講952同962呢:lol

4. 我都係嗰句:無納入RRP唔代表唔可以之後再申請嘅,唔好講到啲嘢唔上RRP就一定唔會實行先得㗎:lol:lol:lol
就正如54區啲路線加班都無納入RRP㗎,咪一樣可以加到班。
56A一樣無入RRP,一樣開到線。

1320 發表於 2022-10-27 14:37

HR1377 發表於 2022-10-27 10:30
華明冇位

覺得56A遲早會取代56

長遠計的確係, 不過宜家連50都咁既樣, 暫時都無咩加車空間.....
另外, 50下繁好多班都跟係63X 後面, 咁就更差

KelvinSJ743 發表於 2022-10-27 14:54

頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 城事不足,敗事有餘?