m_rd08 發表於 2022-11-11 10:45

N293:

293S 修訂版:

ricky 發表於 2022-11-11 11:04

ivan920 發表於 2022-11-11 10:34
https://www.districtcouncils.gov.hk/sk/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/19791/SK_TTC_2021 ...區議員要求293S延長同改行將隧,大想頭啲喎;P
293S應該要全晚有車,全晚兩邊對開半粒鐘一班試下

FBI2 發表於 2022-11-11 11:41

N293:

293S 修訂版:

N293個生效日期好似都錯

yevgeny 發表於 2022-11-11 14:10

N293:

293S 修訂版:

293S不如改冧把做N98C,路線/停站跟98C一樣。

AVBWU291 發表於 2022-11-11 16:13

teddybus 發表於 2022-11-11 08:52
通告有293S新分站資料但冇N293。。。

題外話,首相搶咗通告頭啖湯,有人冇得開新帖添。。。 ...

你話我衝出嚟我都要講㗎喇。大佬,唔使返工呀?首相就「財自」唔使撈都得啫,我唔係呀大佬。

第二,就算我9秒9知有通告,又點?係咪你開個新 po 畀我出通告?

抽水都醒啲啦,咁多年嚟都冇進步嘅。

eric278 發表於 2022-11-11 16:42

293S按《路線表令》屬N293之特別班次,用車也由N293抽車
如果要改編號叫N98C,就要修改《路線表令》之從屬關係

AVBWU291 發表於 2022-11-11 16:47

eric278 發表於 2022-11-11 16:42
293S按《路線表令》屬N293之特別班次,用車也由N293抽車
如果要改編號叫N98C,就要修改《路線表令》之從 ...

唔一定。19 都可以 under 8X。N98C 都可以繼續屬 N293 嘅特別班次。唔識唔好亂嗡。

另外,用車同路線「地位」都冇關係。

peterzacs 發表於 2022-11-11 17:40

FBI2 發表於 2022-11-11 11:41
N293個生效日期好似都錯

特工兄,應該係13號晚?

JX9097 發表於 2022-11-11 17:45

ricky 發表於 2022-11-11 11:04
區議員要求293S延長同改行將隧,大想頭啲喎
293S應該要全晚有車,全晚兩邊對開半粒鐘一班試下

COVID後真係難啲擴展通宵服務
似乎睇下延長後效果先再諗諗點做

kmb71k 發表於 2022-11-11 22:50

改編號真係咁重要?
改下路/延長路線就要改number
咁唔少路線都好唔閒
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12
查看完整版本: 九巴293S,N293路線改動