KV8948 發表於 2022-11-11 20:30

E33 E36 E37 見聞

自從0+3 多返旅客之後,差唔多每程車都有人到左總站都唔知/唔知改左總站,就算有廣播都要個佬開聲嗌人落車

睇黎龍運要宣傳下,個佬次次趕人又冇癮,如果有客同個佬嘈就無謂

依家冬天還好,遲啲夏天係落客站推住行李行,未行到T1已經濕哂,

FBI2 發表於 2022-11-11 20:46

叫佢地坐番A線啦,都係多幾蚊,轉九巴隨時A車仲平。

lsc04d11 發表於 2022-11-11 20:50

講緊往機場方向?又鬼叫直入機場總站唔停一號客運大樓咩… 佢再重組埋其他E線咪可以大大聲宣傳 想直達客運大樓就要搭A線(喺青馬/屯赤轉A線)至少前E33P既地方有sell 去機場改搭A34

HE7921 發表於 2022-11-11 21:18

E車好像只剩下E41停上面離境大堂

AVBWU291 發表於 2022-11-11 21:47

E33 E36 E37 行經嘅地方,除咗 八鄉路 同埋 天耀路,其他地方都有哂 A 車。咁 E 線又真係冇乜必要再兜客運大樓。

P.S. 天晴都冇 A 車,嘉湖北就有半條 A37

m_rd08 發表於 2022-11-11 21:51

AVBWU291 發表於 2022-11-11 21:47
E33 E36 E37 行經嘅地方,除咗 八鄉路 同埋 天耀路,其他地方都有哂 A 車。咁 E 線又真係冇乜必要再兜客運 ...

E36既話,連八鄉路都可以行返上去搭A43;P格硬要講得錦河路

E36P就再諗諗

AVBWU291 發表於 2022-11-11 21:56

m_rd08 發表於 2022-11-11 21:51
E36既話,連八鄉路都可以行返上去搭A43格硬要講得錦河路

E36P就再諗諗

E36P 係新線,理論上唔會有「受影響乘客」。

martin2000 發表於 2022-11-17 10:57

其實應該將E36P同E41改哂落暢達路先真, 而家得架E32比A車客轉去AWE有啲唔合理
至於E42, 等沙田重組完A線就順手改埋跟大西北E線直入GTC啦
咁就可以統一去AWE既經暢達路, 返GTC既就2號閘後直返總站

WR309 發表於 2022-11-17 11:21

martin2000 發表於 2022-11-17 10:57
其實應該將E36P同E41改哂落暢達路先真, 而家得架E32比A車客轉去AWE有啲唔合理
至於E42, 等沙田重組完A線就 ...

E41單個案有考慮過改行橋底, 不過有人反對

Sita1004-1017 發表於 2022-11-17 11:43

其實好似N31咁,總站停最北嘅位已經好好多個站好似而家A37用緊
頁: [1] 2
查看完整版本: E33 E36 E37 見聞