LN9267 發表於 2022-11-25 20:43

配合觀塘綜合發展項目施工 - 公共運輸服務的臨時安排

https://www.districtcouncils.gov ... C/22603/49_2022.pdf

看出89那些搬去翠屏道也是無可奈何的安排,只希望不要太影響翠屏道的交通。
另外不太影響觀塘站上小巴回順利,叫做不俗了。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

Ohm 發表於 2022-11-25 20:56

觀塘(月華街)、觀塘(裕民坊)、觀塘站、觀塘碼頭
觀塘市中心一帶嘅總站結果通通無得留低

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:18

觀塘游泳池巴士站終於可以兩飛11C 13M

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:21

16M個個市中心站放喺咁前面去藍田嘅點樣等車, 咪更加跌客,好心點解唔可以好似15A咁照停觀塘站

流星☆雨 發表於 2022-11-25 21:23

Ohm 發表於 2022-11-25 20:56
觀塘(月華街)、觀塘(裕民坊)、觀塘站、觀塘碼頭
觀塘市中心一帶嘅總站結果通通無得留低 ...

觀碼會用九碼模式分期施工,所以唔會成個站一次過冇咗

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:23

然後得98A停觀塘站93K不停,咁神奇

214P_world 發表於 2022-11-25 21:29

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:23
然後得98A停觀塘站93K不停,咁神奇

可能2線逐步分工?

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:34

214P_world 發表於 2022-11-25 21:29
可能2線逐步分工?

問題到時啲客見到93K過門而不停,而98A滿到七彩真係少慘

214P_world 發表於 2022-11-25 21:36

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:34
問題到時啲客見到93K過門而不停,而98A滿到七彩真係少慘

所以我一向也不贊同用93K去做想上98A多d嘅客

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:37

214P_world 發表於 2022-11-25 21:36
所以我一向也不贊同用93K去做想上98A多d嘅客

98A循環線好易甩班
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 配合觀塘綜合發展項目施工 - 公共運輸服務的臨時安排