jacky03 發表於 2022-11-29 23:09

運輸處,九巴和新巴在西貢區議會有關將藍隧道討論回覆

1.5條新巴士線假如客量夠&出行模式稳定嘅話,可以提早加班次
2.等將藍隧道有分流效果時,可能有新過海線
3.298X嘅將軍澳區走線畀人感受下新隧道
4.偉業街近麗港城&將軍澳區内會設置往將軍澳方向轉乘站
5.91S又係嗰句
6.開新線去北區嘅意見再睇睇
7.睇下將藍隧道流效果先再执依家巴士走線
8.將藍隧道轉乘站(往九龍方向)走去東隧轉車站大約3-5mins
9.298C/X用來分流坑口區乘客&98C壓力,而且2條線都會開曬
10.790&795會 V.S. 港鐵
11.新巴會分開康城&將南兩個分區服務
12.P2路冇巴士站
13.冇跨公司轉乘優惠
14.297兜彩虹會再睇睇
15.98C/98S/298C/298X先睇效果之後再整合

錄音:https://www.districtcouncils.gov.hk/sk/doc/2020_2023/common/committee_meetings_audio/TTC/21680/TTC_22_6_v003.mp3

GA6072 發表於 2022-11-29 23:31

7.我諗到297

將軍澳特快 發表於 2022-11-29 23:42

297兜彩虹定加停彩虹邨分站?

Citcalag 發表於 2022-11-29 23:44

將軍澳特快 發表於 2022-11-29 23:42
297兜彩虹定加停彩虹邨分站?

似係後者東行加站啫

不過采頤行過去都唔遠

將軍澳特快 發表於 2022-11-29 23:47

Citcalag 發表於 2022-11-29 23:44
似係後者東行加站啫

不過采頤行過去都唔遠

證明我個建議有用 haha:D
不過加埋BBI仲好:)

poondriver 發表於 2022-11-29 23:56

唔知死口話298C唔會開 當日講到康城殺你全家既版友們 會唔會出來道返個歉先呢;P

ricky 發表於 2022-11-30 00:11

15. 暗示98C以外會有一條線會做全日線

ahken 發表於 2022-11-30 01:10

冇跨公司轉乘完全不意外,咁唯有又係黨鐵啦

99MAN 發表於 2022-11-30 01:25

297兜彩虹係咪即係跟793咁行

tommy14D 發表於 2022-11-30 01:34

98C多客位係康翠同秀茂坪,真係唔知支線點幫98C手,又唔知會唔會借車減班
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 運輸處,九巴和新巴在西貢區議會有關將藍隧道討論回覆