asv98.kw131 發表於 2023-2-19 23:32

建議九巴 64X 65X 264R 城巴 B7 隧巴 678 增停粉嶺公路轉車站

有見轉巴積極宣傳轉乘,亦為北區居民增加選擇前往大埔及科學園,及為聯和墟居民增加選擇前往港島東,因此建議九巴 64X、65X、264R、城巴 B7 及隧巴 678 線增停粉嶺公路轉車站。

九巴 64X、65X、264R 增設與現有停靠轉車站路線之互補差價轉乘優惠,城巴 B7 增設 $6.8 分段收費,*678 則增設與九巴 277A、278A、673 及城巴 B7 線之互補差價轉乘優惠。

*678 線與九巴 277A、673 線之轉乘優惠只限於粉嶺公路轉車站轉車,不適用於大老山隧道或東區海底隧道轉車。

ky927 發表於 2023-2-20 11:01

得個單邊,真係算數,飛起個站慳返個一兩分鐘算。況且宜家係巴士站都可以係轉車站😂😂😂😂😂

toby_tl10 發表於 2023-2-20 11:20

粉轉而家主要作用唔係轉車,而係服務附近鄉郊居民,所以轉乘優惠唔加都得

ate214 發表於 2023-2-20 13:14

有班次相若但平成截既73B(甚至可以過對面何家園上73)
上香園圍有B9
元朗亦唔可能有人搭上去粉嶺轉出市區(尤其假期)

264R停來有咩用?
浪費時間

tina 發表於 2023-2-20 18:38

269C:19.3
265S+277X: 15.9

269D+40X: 18.2
64X+274: 15.6

多謝造福人群:lol

asv98.kw131 發表於 2023-2-22 20:38

如果轉車唔平過直接就慘啦:L

lsc04d11 發表於 2023-2-25 20:39

咁W3一向都造福   (仲有97)

tina 發表於 2023-2-25 20:41

lsc04d11 發表於 2023-2-25 20:39
咁W3一向都造福   (仲有97)

搶標啫
你估佢咁好死:lol

08x200-201 發表於 2023-2-26 00:14

大食鬼點可能會同紅鬼一起發癲搞轉車站呢?如果B7真系搞轉乘優惠,估計可能和78X,79X一起搞啦,前提是B7生仔去皇后山
不過,B7和56/A的優惠的確有必要去搞搞,至少保證B7轉56/A的票價水平不高於B9一程過

頁: [1]
查看完整版本: 建議九巴 64X 65X 264R 城巴 B7 隧巴 678 增停粉嶺公路轉車站