S3BL100 發表於 2023-11-10 06:46

JH_LE4612 發表於 2023-11-10 01:51
沙火上火炭密左成倍,但係好運中心冇左架觀塘車...似乎架88A落翻去兜好運會好過排隊入火車站? ...

火炭方向就一定係停沙田火車站,因為要搶綠小同 798 客,尤其是上到駿洋同穗禾苑條 88A

觀塘方向就兩睇,視乎想搶 89X 定係取代大會堂 89,呢個位我唔會堅持。但諗深一層,你岩⋯

li1872903 發表於 2023-11-10 09:42

88X係改線就用返啟田道做尾站

KG1428 發表於 2023-11-21 17:05

89在樂華又係老區,倒不如把89拉上去順天仲好啦。

ctb590A26 發表於 2023-11-21 22:45

KG1428 發表於 2023-11-21 17:05
89在樂華又係老區,倒不如把89拉上去順天仲好啦。

但拉得上順天,又會搶走部分88客,咁惡性循環唔多好……而且89已經比九巴搞到頹頹地,冇理由波及埋唔關事嘅88,要服務順天,應該搵88拆(雖然明顯冇咩可能,不過其實仲有安峯要諗下點搞,到時88再拆一條服務安峯順秀都未必真係冇可能),而唔係用樓主條89😂

laikingsouth 發表於 2023-11-22 16:22

li1872903 發表於 2023-11-10 09:42
88X係改線就用返啟田道做尾站

同意,油塘開出,興田/藍田分科診所尾站才不用兜大圈。

流星☆雨 發表於 2023-11-23 00:46

ctb590A26 發表於 2023-11-21 22:45
但拉得上順天,又會搶走部分88客,咁惡性循環唔多好……而且89已經比九巴搞到頹頹地,冇理由波及埋唔關事 ...

順天有冇位都係一個問題,但順天要上落山先有88;順利就得單向有基順站,的確有改善空間

與此同時,拉上去另一個有價值嘅位係聯合醫院
頁: 1 [2]
查看完整版本: 建議 88X 拆線、89 縮短至樂華、80X 延長至新田圍、80M 變兩味