LB9087 發表於 2023-12-25 23:30

頂閘入港珠澳的澳巴蘇州金龍KLQ6116GHEV

1372mm 發表於 2024-2-7 23:18

101X真係太多人,可能用12米車會更好

kwn1029 發表於 2024-2-8 16:26

但 (1)青州大馬路/巴波沙大馬路 同 (2)臨近港珠澳旅檢大樓上橋前 u-turn 位
呢兩個位單係用 11.3 米車都已經好難轉

101X 行一圈需時太耐了 深夜時份還好
平時新馬路上客上到打仗咁 仲未計經常塞車 行車時間好唔穩定
除左不停連住開/開短棍 都唔知可以點救101X

LN9267 發表於 2024-2-9 00:40

但 (1)青州大馬路/巴波沙大馬路 同 (2)臨近港珠澳旅檢大樓上橋前 u-turn 位
呢兩個位單係用 11.3 米車都 ...

看出澳巴已經盡力,有時候見101X拖卡這樣行,特別線101XS做得不俗,希望101XS改爲星期六、日、公衆假期恆常線。

1372mm 發表於 2024-2-9 22:49

呢兩個位單係用 11.3 米車都 ...

你可能唔太熟101X歷史,佢由開線第一日開始到而家都有出12米車:L

1372mm 發表於 2024-2-9 22:51

LN9267 發表於 2024-2-9 00:40
看出澳巴已經盡力,有時候見101X拖卡這樣行,特別線101XS做得不俗,希望101XS改爲星期六、日、公衆假期恆 ...

可以兩巴合作,將亞馬喇上101X嘅客引去葡京搭102X,咁樣101X可以接載更多新馬路客(永亨站)

VA73@2A 發表於 2024-2-9 23:10

d 12米宇通應該差唔多夠期要退
相入面嗰架已經係最長

LN9267 發表於 2024-2-9 23:18

1372mm 發表於 2024-2-9 22:51
可以兩巴合作,將亞馬喇上101X嘅客引去葡京搭102X,咁樣101X可以接載更多新馬路客(永亨站)
...

102X也應接不暇,要應付回力那邊的客人,見過102X 三、四班車飛走友誼馬路/海港街,之後乘客夾錢坐的士去港珠澳。

1372mm 發表於 2024-2-10 10:54

VA73@2A 發表於 2024-2-9 23:10
d 12米宇通應該差唔多夠期要退
相入面嗰架已經係最長

CNG車(即6001-6050)短期內唔會退

1372mm 發表於 2024-2-10 10:55

LN9267 發表於 2024-2-9 23:18
102X也應接不暇,要應付回力那邊的客人,見過102X 三、四班車飛走友誼馬路/海港街,之後乘客夾錢坐的士去 ...

可以加開短棍
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 頂閘入港珠澳的澳巴蘇州金龍KLQ6116GHEV