chai 發表於 2005-8-4 12:31

bigfish_hk2在 2005-8-4 12:20 發表:
馮煒光係唔係白鴿黨o個個呀?
另問,何謂"地膽"?!#???

成功競選連任的林啟輝﹐該人獲得與大陸關係密切﹐在南區
擁有強大動員力量的『南區婦女會』支持。

ronaldlau 發表於 2005-8-4 12:32

bigfish_hk2在 2005-8-4 12:20 PM 發表:

馮煒光係唔係白鴿黨o個個呀?
另問,何謂"地膽"?!#???

馮煒光咪白鴿黨o個個law~
"地膽"即指那兩個區議員law~

chai 發表於 2005-8-4 12:34

ronaldlau在 2005-7-18 20:48 發表:
鴨利洲仲有一塊地未起樓,
位於鴨利洲海傍道 鴨利洲內地段 129 號,
那處都可令鴨利洲增加約 5000 人口 ga~

發展商最近修訂申請﹐將車位數目擴展至800多個﹐
即幾近每戶都可擁有一個車位﹐相信這個安排若獲得
通過﹐鴨脷洲徑與利東邨道的交通定必大受影響。

政府方面對車位數目也有保留。

Cantona 發表於 2005-8-4 14:19

orange在 2005-8-4 03:07 AM 發表:
無記錯那個轉運站停用後會交由青衣油庫集中處理,
所以石油氣供應不會一下子停下來

石油氣屬於危險品,運載石油氣唔可以用過海隧道,一定要經船,因此青衣油庫集中處理不能解決港島區石油氣供應問題
而且,若要將現有的地發展住宅,要在港島再另找尋地作石油氣轉運站也是一個難題 :P

KD4112@107 發表於 2005-8-4 20:01

volvoman在 2005-7-20 06:58 PM 發表:

小弟有次交廣要落香港仔, 去到站送 70 車尾,
咁正上客的 M590 車長是小弟的朋友, 於是便上車
安坐樓上, 到 "黃廠" 站小弟走到樓下打鐘落車時,
被樓下約 90% 的海狗怒啤 #:-[

我係黃竹坑工業區上590A/592去海怡,一上車都係即刻俾班海狗怒啤
:mad::mad:
仲有一次坐590A個時,個班海狗係要等到個車長停定車,開左門先肯起身落車:mad::mad:

ronaldlau 發表於 2005-8-4 20:04

chai在 2005-8-4 12:34 PM 發表:

發展商最近修訂申請﹐將車位數目擴展至800多個﹐
即幾近每戶都可擁有一個車位﹐相信這個安排若獲得
通過﹐鴨洲徑與利東道的交通定必大受影響。

政府方面對車位數目也有保留。

嘩... TD 為何不起 PTI 呢?
或叫 MTR 起隧道至利東站 law~

bigfish_hk2 發表於 2005-8-4 20:23

KD4112@107在 2005-8-4 08:01 PM 發表:

我係黃竹坑工業區上590A/592去海怡,一上車都係即刻俾班海狗怒啤
:mad::mad:
仲有一次坐590A個時,個班海狗係要等到個車長停定車,開左門先肯起身落車:mad::mad:

本人見到如果係有職員或家屬晒證唔駛入錢上車
佢地o既反應都係一樣!:o

乜唔俾人享用員工福利咩?:mad:

bigfish_hk2 發表於 2005-8-4 20:24

ronaldlau在 2005-8-4 08:04 PM 發表:

建議中南區鐵路係有利東呢個站呀!#???

ronaldlau 發表於 2005-8-4 21:31

bigfish_hk2在 2005-8-4 08:24 PM 發表:

建議中南區鐵路係有利東呢個站呀!#???

我知... 所以建議在那地段有出入口law~

chai 發表於 2005-8-4 22:45

ronaldlau在 2005-8-4 20:04 發表:

是兩回事來的﹐因為興建樓宇的責任是城規會負責﹐
而地鐵則是運輸局負責。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
查看完整版本: 海怡居民請願反對石油氣加油站改建住宅