hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 將藍通車後 98A 98B 早繁乘客量報告
開啟左側

[經歷分享/報告] 將藍通車後 98A 98B 早繁乘客量報告

jasonau 發表於 2023-3-23 11:13 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2023-3-23 10:52
話分兩頭,印象中係有 102 乘客自己話西行服務無問題,係東行牛頭角站同觀塘油站成日都上唔到車
但據聞神 ...

其實我睇到你最底果段summarize係....

98D特> 坑口無人返尖沙咀
98B > 8點鐘無人轉車去大西北
297 >九龍灣紅土無客兼太疏
上一個post你都提過:
坑口來往觀塘班客一早去曬地底

講緊呢幾樣嘢都係無人/無客..

咁坑口係好慘..但應該爭取咩先係有人/有客呢?

poondriver 發表於 2023-3-23 11:22 | 顯示全部樓層
jasonau 發表於 2023-3-23 11:13

係冇得做 所以開比你係人情 唔開係道理

不過坑帝們覺得係人地欠左佢 個個都愛坐巴士唔肯接受現實
poondriver 發表於 2023-3-23 11:27 | 顯示全部樓層
henryfung1515 發表於 2023-3-23 07:58
坑口20分班,其實都唔會有人搭,邊個肯等?甚至連寶琳出觀塘嘅客都倒走埋。另外95m班次咁疏,拉佢做山上 ...

98 都係做緊20 繁時好似仲有10
坑帝最葡萄個條296A 其實而家減減下日中再收下車都近20

如果坑帝咁高要求要全日20內咁其實一早存在緊 佢叫小巴102
leo_ku 發表於 2023-3-23 11:29 | 顯示全部樓層

henryfung1515 發表於 2023-3-23 12:17 | 顯示全部樓層
poondriver 發表於 2023-3-23 11:27
98 都係做緊20 繁時好似仲有10
坑帝最葡萄個條296A 其實而家減減下日中再收下車都近20

296a係焗搭,98都係焗搭。
條102係未好好先,當你條102都唔標青嘅時候20分鐘一班嘅巴士那來的自信。唔好唔記得坑口有條又快又密嘅鐵,巴士隧道直出即係同鐵撼,我唔覺得巴士會贏。

評分

參與人數 1aPower +3 HugeC +10 收起 理由
poondriver + 3 + 10 正常人都明白你講既理由 坑帝們唔明.

查看全部評分

kc_loo 發表於 2023-3-23 14:09 | 顯示全部樓層
jasonau 發表於 2023-3-23 10:42
叫你行半圈你唔嘈?
不如297改行半圈丫喂~

你識唔識睇中文字, 邊個嘈?
人地之前無出過聲話唔係自己樓下, 你要攪清楚, 只係方便左就用
而你就嘈98C 要過多一條馬路呀, 大帝

kc_loo 發表於 2023-3-23 14:11 | 顯示全部樓層

jasonau 發表於 2023-3-23 10:40
得喇...知喇...知你98B有十萬個天大缺點喇...

你唔係好鐘意叫人寫信去運吉架咩?

我從來無理過呢條線, 明知佢都唔會加, 仲做?
要殺就殺, 我唔會學D 人, 有兩條都仲要死攪條已經最小班次, 乘客最少, 目的地最小用既線
個"盡" 未你你up, 我只係話無死, 你唔好又亂來

kc_loo 發表於 2023-3-23 14:12 | 顯示全部樓層
jasonau 發表於 2023-3-23 11:13

98D 特而家咩問題?
你唔好又係度作野

297 而家又想係度作無人?  你話頂閘wor

kc_loo 發表於 2023-3-23 14:20 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2023-3-23 10:38
98D 特載客率幾多?一半都無,297無死,不過減左兩次班, 減完班多左人只係假象。你有本事推到九巴加297 ...

講左N 次都唔明, 本身102問題係無轉乘! 同埋回程問題
而家大個pool 就係大西北著數就係可以轉車
著數就係可以轉車
你識講, 有幾多人會咁轉, 去番工?
偏偏假期就係無

其實你唔知就可以唔出post, 唔好代表坑口人
近幾年102少左幾多人, 你真係唔知

297 cut 你好似講左n 次都唔明, 唔講了

有人話, 你唔好又想入我數
我當年已經話叫開多條線, 拆線,
我講拆98C, 當年有個P 字頭山上大帝都話搶野, 咁又唔自私?
坑口開關佢咩事?
成個區幾萬人, 各有各意見, 你唔好鬧成區人,
你要鬧就鬧我講既野

不過同你講, 你都係唔會睇, 轉頭又講同一番話, 再102

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
teddybus + 2 又自嘲,真正坑口人晨早保鐵,鬼吼垃圾將隧.

查看全部評分

kc_loo 發表於 2023-3-23 14:21 | 顯示全部樓層

henryfung1515 發表於 2023-3-23 07:58
坑口20分班,其實都唔會有人搭,邊個肯等?甚至連寶琳出觀塘嘅客都倒走埋。另外95m班次咁疏,拉佢做山上 ...

問題係轉車都好多時都>10
其實都係為轉而轉多