hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (F) Fantasy Zone / Fun享區 交通路線建議(F1) 沙中綫及高鐵通車重組
返回列表 發新帖
開啟左側

沙中綫及高鐵通車重組

SE7378 發表於 2017-7-31 16:07 | 顯示全部樓層

7767 發表於 2017-7-30 23:00
妳小心留言,已經傷害別人,因為妳說:

咁呢個世界應該大把人傷害過你
曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲。
HB00610 發表於 2017-8-1 00:30 | 顯示全部樓層

無理由郁兩條西北去東九大線, 呢D咁唔合理嘅建議都講得出

報告掣已按, 唔Port到你停板, 我誓不為人

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
5504~NK3640 + 1 + 1 英雄所見略同

查看全部評分

HB00610 發表於 2017-8-1 00:40 | 顯示全部樓層
s121424 發表於 2017-7-31 00:07
Admin、各位版友、作者7767:

本人對版友7767多次建議十分失望,希望藉此文章提出意見。

郁259D同269C, 連版規34都引用得。
ANDY5520 發表於 2017-8-1 23:38 | 顯示全部樓層

我就特別回應你重組嘅問題: 89X 路線不變增設89S沙田(第一城)-觀塘鐵路站,踉隨89X行走89D減班次
89X早繁要企人不如加班好過,請問點解要減89D班次?
101改行西隧改編號901(與上次提的901不同)101x不變
101改901走線唔詳細已經唔洗睇,101X有沙中線後可以收檔
28B加密班次
唔關事嘅加班= =
105 觀塘裕民坊至中環港澳碼頭
有沙中線,開線有咩用?
111 又坪石延長至觀塘鐵路站
有沙中線,延長?摺線就有份
103 改以山頂為終點站
都係果句,有沙中線,延長?摺線就有份,上山頂又點,九巴有引入特別低車身巴士咩?
H6 西九龍高鐵站至藍田,路線跟隨215X,車費$36.7,使用豪華巴士,不設$2優惠
H104 西九龍高鐵站至堅尼地城,路線根隨104,車資$52.3不設兩元優惠,使用豪華巴土
離地收費,特別H104開線有咩用?
A22 改跟A29行,A22原有路段改為A23,A22加價至$42。
A22加價有用?有E23去青嶼轉A線/東涌轉S線都到機場啦。。。
619加停金鐘
邊個方向加?回程有停啦

1、1A合併改為1由中秀茂坪往尖沙咀碼頭經竹園
路線太長,ban得
973>173
971>179
改號碼錦懶= =
641>941,终站改為麗港城
改來為乜?
新增114往山頂
由樓主家出發架,對嗎?
796X加經觀塘,牛頭角
特快變慢,ban得
296C同796c合併
兩線走線重疊位不多,多餘
H8何文田鐵路站至西九龍高鐵站,車資$12,不設兩元優惠,半價優惠
坐小巴/18唔好?
259D取消
269C取消
大客線都取消,離地到不得了
690取消(2021年實施)
將軍澳線出事D客轉車都唔知到屋企未~
reason 發表於 2017-8-2 00:45 | 顯示全部樓層
現時觀塘功樂道並未有高鐵接駁巴士線
建議取消更多路線 騰出資源開辦有關服務
觀塘富麗花園(你屋企樓下 LG 停車場殘疾人士無障礙三軸單層掛接低地台禁區跨境機場豪華校巴巴土站)
同時更名為
觀塘富麗花園(你屋企樓下 LG 停車場殘疾人士無障礙三軸單層掛接低地台高鐵跨境禁區豪華機場接駁校巴巴土站)

admin91 發表於 2017-8-12 12:30 | 顯示全部樓層
本人現暫停一違規用戶之貼文權,詳見通告

admin91
副總板主