hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (F) Fantasy Zone / Fun享區 交通路線建議(F1) [不喜勿插之世界大戰系列] 將軍澳北對外路線重組 ...
開啟左側

[不喜勿插之世界大戰系列] 將軍澳北對外路線重組

樓主| 10598C 發表於 2017-9-6 22:48 | 顯示全部樓層

expertuser2004 發表於 2017-9-6 20:52
但本篇建議不是由您 (10598C) 提出的嗎?
本人極之相信樓主試過呢個處境之後, 就不敢再亂改山上D路線
今日 ...

你呢篇回覆同我篇建議有咩關聯?95M+296M=93K同98A???神邏輯

再講 我係話係該篇回覆之前我都冇插嘴落95M+296M呢個話題 唔該睇清楚先

同埋我一直都冇乜點建議過要將合拼95M+296M擺落我個建議到 反而我係唔贊成合拼
 樓主| 10598C 發表於 2017-9-6 22:54 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2017-9-6 21:50
第一我完全不覺得條新線由安秀道落官塘會用新清出, 換句話說來回兜路已基本完全確定
而且包括埋經寶達(什 ...

請你認清楚 我只係話“假若”真係合拼 其實我本身已經唔支持合拼95M同296M 只係有諗過296M延長去安達 我亦都睇唔出296M+95M改造成醫院線有咩好處 班次疏落且不穩已經係死症

同埋我非常唔介意你藍剔我 你快啲開另一個post講呢個題目啦拜拜~~~
 樓主| 10598C 發表於 2017-9-6 22:58 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2017-9-6 20:52
但本篇建議不是由您 (10598C) 提出的嗎?
本人極之相信樓主試過呢個處境之後, 就不敢再亂改山上D路線
今日 ...

你嘅體驗我只有兩種回應
1. 你唔好彩 節哀順變 默哀一分鐘
2. 要投訴唔該去九巴投訴 多謝

我住將山 起碼我知道山上要咩 山上嘅線一定要重組 唔好混淆視聽走去話98A收車就等如山上車唔改得

98A 93K去觀塘頂閘同收車唔係咩新屎坑 唔好講到第一日知咁好唔好?
expertuser2004 發表於 2017-9-8 22:41 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2017-9-6 22:58
你嘅體驗我只有兩種回應
1. 你唔好彩 節哀順變 默哀一分鐘
2. 要投訴唔該去九巴投訴 多謝

1. 今日有 UPDATED 看不看?  節哀順變應是我說, 今日公司有同事昏迷去左仙遊
是不是樓主默哀一分鐘就夠? 千萬唔好亂UP, 最後今日我好好彩去到車站有二班 98A 上
一架是空載特車, 估計有站長看到呢篇之後作出反應
車牌: KM9636(空車, 圖), JW3695 = (0720-0735am)

2. 打去九巴投訴是沒用, 不會幫到手即有車到, 就咁先, 我先不會打去搵人聽留言

幾時有話不比你改下D線, 而是我覺得大部份路線都有不少 (FF) 味, 樓主會不明白?
試過夜晚8點幾 98A 都頂閘, 本人質疑樓主(98C 師兄)有沒試過坐
98C 留返機會比人出下氣好過
全部我玩晒邊到得, 多人遊戲先有趣架嘛

好老實呢個 PLAN 得六隻字形容 = 不成正比重組

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?會員申請加入

x
PSPGAME 31145pcs 修復工程進行中, 48%
expertuser2004 發表於 2017-9-8 22:41 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2017-9-6 22:48
你呢篇回覆同我篇建議有咩關聯?95M+296M=93K同98A???神邏輯

再講 我係話係該篇回覆之前我都冇插嘴落 ...

再講 我係話係該篇回覆之前我都冇插嘴落95M+296M呢個話題 唔該睇清楚先
已經看過, 並不影響到這篇的其他人(本人)回覆

但是個 suggest 好似關 93K / 98A 事喎, 上面有圖個篇經歷就是比您去解畫
斷估樓主幫到手機會微乎其微
解決左先再搞 95M+296M, 不讚成合併請早些說, 此貼已完

PSPGAME 31145pcs 修復工程進行中, 48%
 樓主| 10598C 發表於 2017-9-8 22:52 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2017-9-8 22:41
1. 今日有 UPDATED 看不看?  節哀順變應是我說, 今日公司有同事昏迷去左仙遊
是不是樓主默哀一分鐘就夠?  ...

點先叫成正比?係咪所有線都要上山先安樂?而家98A唔收車已經唔會搞到八點幾都頂閘
 樓主| 10598C 發表於 2017-9-8 22:54 | 顯示全部樓層

expertuser2004 發表於 2017-9-8 22:41
已經看過, 並不影響到這篇的其他 ...

我講過係你睇唔到