hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門區議員要求960/961延長至銅鑼灣
開啟左側

屯門區議員要求960/961延長至銅鑼灣

HR1377 發表於 2018-1-8 08:59 來自手機 | 顯示全部樓層

ky927 發表於 2018-1-7 22:40
其實25都停銀幕街,唔停天后站其實無乜相干。當然同唔同小巴爭係另一回事。
加寧街問題,我覺得搬307P過去 ...

自從25C取消後,25點都要入天后站執客上寶馬山

朝早返學時間49M根本做唔切,25搬去銀幕街機會非常低
paul2357paul 發表於 2018-1-8 09:25 | 顯示全部樓層
PC2625 發表於 2018-1-8 02:20
愚問, 現在 960, 961 不是可以同 968 去港島方向過西隧後免費轉乘嗎?  但問題是否限制指定分站?  如回程返 ...

但都掩蓋唔到960與961需要中上環與灣仔分家呢個事實(就算唔全日做起碼部分時段做)。唔係完全反對拉多D西隧線入老銅,但唔係搞到變成copy發mo走線既藉口。
無理由淨係揾城記線,因為會斷轉乘網絡。

fly831 發表於 2018-1-8 09:33 | 顯示全部樓層
佔中時兩條屯門線分家方法其實幾有諗頭, 反正諗住搞豪華巴士
960/P960照舊灣仔金鐘中上環
961灣仔銅鑼灣天后後紅隧返屯門, 如果都要行西隧就行告士打道直到西隧
最愛猛男
053h4 發表於 2018-1-8 09:37 來自手機 | 顯示全部樓層

nwfb1001 發表於 2018-1-8 09:48 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-1-7 12:03
銅鑼總站得兩個,天后同摩頓台
兩個都擺滿

仲有 威菲路道
PB602 發表於 2018-1-8 09:49 來自手機 | 顯示全部樓層
其實25都停銀幕街,唔停天后站其實無乜相干。當然同唔同小巴爭係另一回事。

P960/P968延長去天后,然後踢968番去灣仔北,嘿嘿,今次仲唔斬你一頸血。
053h4 發表於 2018-1-8 10:02 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
andrewyl 發表於 2018-1-8 10:51 | 顯示全部樓層
HR1377 發表於 2018-1-8 08:59
自從25C取消後,25點都要入天后站執客上寶馬山

朝早返學時間49M根本做唔切,25搬去銀幕街機會非常低 ...

呢 個 係 無 錯 , 如 果 唔 係 25 都 唔 駛 開 天 后 站 特 車 上 寶 馬 山 ,
由 23 同 798 order . 不 過 以 前 25 既 銀 幕 街 站 係 恆 生 銀 行 門 口 ,
唔 記 得 佐 咩 原 因 搬 前 佐 去 永 安 苑 門 外 (台灣料理個度) .

andrewyl 發表於 2018-1-8 11:22 | 顯示全部樓層

其 實 307P 搬 都 唔 大 問 題 , 都 係 要 睇 25 頭 ,
其 次 睇 307 老 銅 "站 長" 客 buy 唔 buy 坐 307P ,
307P 老 銅 客 實 有 位 坐 , 不 過 要 兜 去 西 灣 河 先 過 海 .
呢 個 要 睇 班 客 佢 地 點 諗 .

搬 P960 / P968 講 講 下 可 能 去 埋 東 區 , 甚 至 乎 開 唔 成 .
就 睇 下 事 態 既 發 展 .

HR1377 發表於 2018-1-8 12:37 | 顯示全部樓層

andrewyl 發表於 2018-1-8 11:22
其 實 307P 搬 都 唔 大 問 題 , 都 係 要 睇 25 頭 ,
其 次 睇 307 老 銅 "站 長" 客 buy 唔 buy 坐 3 ...
25搬出去機會接近0

興發街已經有307,老銅去大埔搭307好過搭307P

307P擺天后係想cover炮台山一帶

與其936擺棉花路,不如將961搬埋上去,騰空會展總站吉位俾15B/H1。