hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 沙田區議會就2018-2019巴士路線計劃意見
開啟左側

[路線計劃/RPP] 沙田區議會就2018-2019巴士路線計劃意見

10598C 發表於 2018-4-1 01:24 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2018-4-1 01:01
根本係應該執左佢, 反正交委會都變左比班區棍做SHOW 拎選票的地方。

人地澳門做巴士重組邊駛過議會架,  ...

原來你咁支持玩獨裁,虧你支持嘅某黨派仲叫自己做香港民主建國聯盟

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
neoplan720p + 1 LOL

查看全部評分

tszhinchan3 發表於 2018-4-1 10:58 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-4-1 01:24
原來你咁支持玩獨裁,虧你支持嘅某黨派仲叫自己做香港民主建國聯盟

應該話係區議會本身冇實權,只係諮詢架構,選區又細,區議員只要滿足到自己區既人就得,所以先造就咁多山頭主義
實際上RDP只係象徵式諮詢區議會,如果運吉肯用行政指令,根本班區議員冇得say no!唯獨沙田班民政專員唔肯用行政指令
其實之前有人建議過取消委任制之後,可以加多幾個用成區做一個區議員,可以宏觀D考慮成個區,當然班建制派唔會支持

GU9338 發表於 2018-4-1 11:21 來自手機 | 顯示全部樓層

某版友日日夜夜話 RPP 應直接行政指令繞過區議員,但早兩年 967 969 RPP 建議經西消防街佢又帶頭出黎反對十幾廿版
Ref : http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... 2&highlight=967

唔好以為換咗 AC 就無人記得
真係人唔笑狗都吠
樂仔〞 發表於 2018-4-1 11:25 | 顯示全部樓層

GU9338 發表於 2018-4-1 11:21
某版友日日夜夜話 RPP 應直接行政指令繞過區議員,但早兩年 967 969 RPP 建議經西消防街佢又帶頭出黎反對十 ...

愚人節就緊係要為大家帶來歡樂架啦

佢今天的我打到昨天的我都唔係第一次嘅事啦

有更好更方便乘客嘅方案唔要,寧願跟足 RPP 堆垃圾方案
Snoopy@FB8617 發表於 2018-4-1 13:52 | 顯示全部樓層
阿偉 發表於 2018-3-31 23:58
其實巴士公司可否杯葛一些橫不講理或不肯作出讓步既議員作為報復或制裁?

例如邊個?
十次有九次巴士公司放D垃圾上檯都要區議會通過?
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
tszhinchan3 發表於 2018-4-1 20:25 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2018-4-1 13:52
例如邊個?
十次有九次巴士公司放D垃圾上檯都要區議會通過?

王虎生、容溟舟
leo_ku 發表於 2018-4-1 23:59 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2018-4-1 01:24

比你有票有咩好, 結果咪選埋呢堆淨係反的區棍出來囉。

leo_ku 發表於 2018-4-2 00:00 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2018-4-1 11:21
某版友日日夜夜話 RPP 應直接行政指令繞過區議員,但早兩年 967 969 RPP 建議經西消防街佢又帶頭出黎反對十 ...

你咁鍾意抹黑, 快D返去飯民黃絲陣營裡圍爐取暖啦。
leo_ku 發表於 2018-4-2 00:04 | 顯示全部樓層

算把啦, 點解你要咁認真答佢呢種只問立場、不問是非巴士迷啫?

人地對區棍情有獨鍾,
連歐陽杞俊開金口話區佬阻住重組都唔肯醒,
就算比你數齊晒唔講道理的區棍個名都無用呀。

leo_ku 發表於 2018-4-2 00:07 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2018-4-1 11:25
愚人節就緊係要為大家帶來歡樂架啦

佢今天的我打到昨天的我都唔係第一次嘅事啦

為大家帶來歡樂的人唔止我一個囉。

沙田RPP 開新線, 加車, 拆線, 全日化樣樣齊, 唔到你呢種不問是非的巴士迷可以迷惑到其他人既。