hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 究竟屯門幾時先肯有條直去青衣住宅區嘅路線? ...
開啟左側

[問題] 究竟屯門幾時先肯有條直去青衣住宅區嘅路線?

ATENU877 發表於 2018-4-15 09:03 來自手機 | 顯示全部樓層

深圳比亚迪 發表於 2018-4-13 23:10
我建議改改66M行汀九橋,青康路,青衣路去長安

贊成。66M同57M嚴重重疊,留一條去荃灣,一條去青衣
ricky 發表於 2018-4-15 09:33 | 顯示全部樓層
樂仔〞 發表於 2018-4-15 00:41
翠怡側邊堆工廠,加埋美景側邊嘅 IVE
其實來回人流唔睇得少

最多開到繁時線去青衣工廠區。
前荃葵青區居民
0q9w8e 發表於 2018-4-15 13:39 來自手機 | 顯示全部樓層
其實來回人流唔睇得少

其實42(A),43(A)朝早入青衣咩客量?
KC3555 發表於 2018-4-15 20:53 | 顯示全部樓層

上面有人講完140M,俾人報導完後,班次又穩定返,10~13分鐘有班車。
另外,以前成日搭嘅NR754,返龍門居時,其實頭站係喺翠怡花園對面青衣警署,跟住兜去青衣站,然後再出葵芳。初初搭覺得其怪,點解經常遲到,但車上都有6~7個人,後來識喺嗰度等車。
NR754話俾我知事實,係有微細需求,唔係太大囉。
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
天空之神 發表於 2018-4-15 23:41 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2018-4-15 01:03
搞清楚
收到元朗價嘅得長安同青機 , 又或者目的地僅限屯公三站嘅青衣人

收少 $0.3? 算吧啦
如果轉坐 58M ,都好過特登再搵架車載空入青衣
根本就唔想做,一條 68A 走天涯好過啦
而家有屯轉已經可以比你用一程車價去屯門(9.7/11.2),仲想點

140M 都擺明剩係得繁忙時間有客

唔好 FF 九巴會送大禮啦
除非你自己開架車接客另計
.
kingprowm 發表於 2018-4-16 09:00 | 顯示全部樓層
青衣去屯門,就算唔想搵 68A 做,也應該配搭一個需求比較大的地區做,我所以建議重開 63M ,就是因為近期青公新發展,對巴士服務需求大增,而山景開始老化,有需要兩條路線嗎?
FX9426 發表於 2018-4-16 10:10 | 顯示全部樓層

我就覺得應該將57M cut剩兩繁雙向
慳到嘅車開新線由屯市->屯興路->屯轉->汀九橋->青衣各邨

利申: 住山景
258D-30 字軌客
ATENU364TC196 發表於 2018-4-16 10:58 | 顯示全部樓層
tonytse126 發表於 2018-4-13 23:54
如果跟279X行青衣的服務範圍就太少, 班次也會好疏, 反而夾埋荃灣車程雖然長了一點, 但總體來說仍算可以接 ...

其實可以屯轉<>青衣<翠怡,南橋>葵芳站,咁就夠客,同埋做返依家個班次,反正洪水橋冇直車去葵芳
HG6729 發表於 2018-4-16 18:09 來自手機 | 顯示全部樓層
其實來回人流唔睇得少

唔只IVE
其實可以搵條全日線放九號碼頭附近
招商物流 好似嘉文領達中心
方便一帶出入 再加搵兜上去ive 工業區其實夠客做
HB00610 發表於 2018-4-16 18:11 | 顯示全部樓層

KC3555 發表於 2018-4-15 20:53
上面有人講完140M,俾人報導完後,班次又穩定返,10~13分鐘有班車。
另外,以前成日搭嘅NR754,返龍門居時 ...

NR754係早繁去葵涌旺,回程?算吧啦。