hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 934可否加經荃景圍並全日服務
開啟左側

[問題] 934可否加經荃景圍並全日服務

樓主| ATENU877 發表於 2018-4-21 21:08 | 顯示全部樓層

ML3941 發表於 2018-4-21 20:50
失敗?點解我成日搭930x
愉景新城開車,十五分鐘已經上公路
半個鐘多少少已經到港澳碼頭

930X叫快,咁934味叫神速?
GW4866 發表於 2018-4-21 21:52 | 顯示全部樓層
peterkwan 發表於 2018-4-21 10:03
沙咀道有 930, 你估城巴會唔會肯九巴踩條線入去同佢爭客?
仲有既係, 行沙咀道就要塞德士古道燈陣, 無得 ...

你睇清楚點行先

講緊係熊貓之後經一少段沙咀道出德士古道上公路
沙咀道名逸居前面都講咗好大機會唔停得

至於你話德士古道塞燈陣,都係停果一兩支燈就上到荃灣路啦喎
做多個熊貓(荃富街一帶)好過走去大窩口上橋算
如果唔係做熊貓就直情照返大涌道走啦
仲點會同係眾安街同地鐵打到正
打開門,行出去,去遠啲!
GW4866 發表於 2018-4-21 22:02 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-4-21 12:46
其實有時跳出巴迷心態諗野,荃灣上地鐵又唔會無位座,無啦啦點會座934A?

當然934A全日都係為左隊新城,咁 ...

所以我都話,去程唔係想做埋熊貓(荃富街一帶)既話,
經荃景圍後照返大涌道直出就算

就算要去埋經熊貓都盡量避免同地鐵直接重疊,只求最快方法去到熊貓
打開門,行出去,去遠啲!
peterkwan 發表於 2018-4-21 22:19 | 顯示全部樓層

GW4866 發表於 2018-4-21 21:52
你睇清楚點行先

講緊係熊貓之後經一少段沙咀道出德士古道上公路

我當然知你點行.

經悅來的話就不如行埋聯仁街轉入楊屋道係橫窩仔街設站, 雖則多幾盞燈同塞工廠區 D 車, 但我諗會好過行沙咀道, 起碼或者會有 D 三寶客上.

JC2048 發表於 2018-4-21 22:28 | 顯示全部樓層
ATENU877 發表於 2018-4-21 21:08
930X叫快,咁934味叫神速?

934味叫神速? <- 係架, 所以一過咗繁時咪咁既客量囉
神速上公路但唔夠客, 定係寧願停多幾個站食多啲客做密啲班次?
我揀後者.
再者, 15分鐘上公路其實絕對唔失禮, 甚至已經快過唔少線.

leo_ku 發表於 2018-4-21 22:37 | 顯示全部樓層
paul2357paul 發表於 2018-4-21 23:55 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2018-4-21 22:37
垃圾走線? 930X 愉景開車三個字左右就上到公路,
你荃景圍條934A 咪又係咁上下時間, 人地不知幾恨930X 上 ...

那就請荃景圍班友齊齊罷搭934A而隊爆930X。係真心支持既特登行落山搭都要而非怨D線唔上山。
不過城巴可能都唔想930X轉運變934A,因為會輪到沙咀道荃灣南班友表示不滿。
JU2541 發表於 2018-4-22 00:07 | 顯示全部樓層
亂up 完扮夠專家未?
934A 開得兩班...仲要倒塔咁早...
好多人都唔想搭...搭返鐵/930X
起碼唔洗早起
除左荃威....其實行落/行上荃景來往愉景又快又近
人一九,腦便殘
dominic023 發表於 2018-4-22 00:32 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2018-4-21 22:37
垃圾走線? 930X 愉景開車三個字左右就上到公路,
你荃景圍條934A 咪又係咁上下時間, 人地不知幾恨930X 上 ...

3個字上公路認真可以話快,934更加係類近238X個款,荃灣總站開出九龍無幾多條線3個字上到公路

少做少錯,但唔做就大獲.
AVD1 發表於 2018-4-22 04:32 | 顯示全部樓層

dominic023 發表於 2018-4-22 00:32
3個字上公路認真可以話快,934更加係類近238X個款,荃灣總站開出九龍無幾多條線3個字上到公路

識得數 238X 點解唔數埋 234X
講黎講去都係荃景圍交通服務最差, 永遠都要左兜右兜先走得出荃灣 (如果你想數都可以數埋一至六三班嘅 230X),
仲要寧願條 934 接近空車出城都唔益下荃景圍.

咁冇辦法,
既然係咁, 九記註定都係起荃景圍都係靠條 39M 搵食, 運哂堆客去轉港鐵吧了.

LJ7006 = MF5119 = AVD1