hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2018-19 觀塘區巴士路線計劃:諮詢結果
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2018-19 觀塘區巴士路線計劃:諮詢結果

m_rd08 發表於 2018-6-6 17:34 | 顯示全部樓層

lwb701 發表於 2018-6-6 13:00
返藍田603都係收$12.1,仲要銅鑼灣後跑東廊,點解仲要比$13.4坐690咁傻豬
213X特班係觀繞後跟原213X返上 ...

咁繁時690應該會快過603上東隧既
不過呢樣野601同619都做得到
----
213X特別班回程原線上山...

HU8803@91M 發表於 2018-6-6 18:25 來自手機 | 顯示全部樓層
690想好 其實藍田同唔跑東廊係敗筆 如果690 603同613重組 會唔會有改善?
jocosben 發表於 2018-6-6 20:07 來自手機 | 顯示全部樓層
letter_li 發表於 2018-6-6 15:59
277E 藍田往上水頭車, 幾時先肯提早呀?

不論北區定觀塘區,都從來無區議員係區議會上提過案爭取提早頭車,九巴點會主動做?
你不如搵區議員幫手好過啦
99MAN 發表於 2018-6-6 21:00 來自手機 | 顯示全部樓層

ricky 發表於 2018-6-6 12:20
大家都好現實,巴士加線加班加時,區議會實會過。

224X 62X點睇?
ricky 發表於 2018-6-6 21:17 | 顯示全部樓層

你呢啲例子涉及加經某啲地方或者抽其他線車,梗係有阻力啦﹗
前荃葵青區居民
384047x 發表於 2018-6-6 22:41 來自手機 | 顯示全部樓層
竟然加40都唔加290?幾時40改快40a全日?
TankKingEH9697 發表於 2018-6-7 01:04 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2018-6-6 12:50
災你個頭咩, 藍田大大條車海級601/619,
692 送比任何一個人都唔要啦, 你訓醒未呀? 692 坐滿都未試過啦。 ...

大大個講鐵口o係對面 隻腳會自導航落去ga la
重等條貴價慢線
坦克王EH 9697
leo_ku 發表於 2018-6-7 08:00 | 顯示全部樓層
Charon1999 發表於 2018-6-6 13:50
我唔覺得一個唔用腦講嘢嘅人有資格話人唔用腦Quote嘢。

再講其實現時每日都有唔少嘅中載車,如果可以搞 ...

邊個話搞唔掂? 上唔到即班601, 619下一班點都上到,
690 係藍田存在價值等於0, 都唔講藍田山有條密車603。
leo_ku 發表於 2018-6-7 08:03 | 顯示全部樓層
Charon1999 發表於 2018-6-6 13:43
究竟你係咪低能㗎
你搵日帶埋個腦一齊落去藍田站嗰度睇下,究竟藍田邊忽可以上咗601 619先
...

你訓醒未? 藍田站總站已經可以上601, 619, 仲送多左條671比你,
平田總站有603, 總站一定有得坐, 我諗無帶個腦的人係你多D。
leo_ku 發表於 2018-6-7 08:05 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2018-6-6 15:31
而家繁時坐74%,可能佢要690坐158%先安樂,或者地鐵油塘要200%先安樂

非繁點計先?