hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 電腦及電子遊戲 [街機]bg4 傳聞
開啟左側

[街機]bg4 傳聞

bose_hung 發表於 2006-6-23 00:12 | 顯示全部樓層

原帖由 KT6487 於 2006-6-23 00:00 發表

你明唔明頭D 點玩壞手勢ar...?
有D 人玩頭D 成日用察子膠....之後竟然o係BG4 用呢樣野....
我只係聽過頭D 玩 壞手勢.....未聽過玩BG4會玩壞手勢bor...

你覺得「唔會」咪唔會囉~~

小弟從來唔玩頭D,
係咁同你講多句都無謂!

小弟只係識人頭D、 BG 兩邊都玩,
兩隻都玩得掂!
皆因佢識得分唔同手勢……
DA9195 發表於 2006-6-23 11:00 | 顯示全部樓層
Clutch

加入既車同賽道

我一定開番架DC2
其實個消息都成個月la
圖片轉載自forum.racegame.org
依度唔可以真資料,會俾人插
 樓主| FAST 發表於 2006-6-23 12:19 | 顯示全部樓層
原帖由 bose_hung 於 2006-6-23 00:12 發表

你覺得「唔會」咪唔會囉~~

小弟從來唔玩頭D,
係咁同你講多句都無謂!

小弟只係識人頭D、 BG 兩邊都玩,
兩隻都玩得掂!
皆因佢識得分唔同手勢……

好多人老實講真係玩頭d 壞手勢...

但你只係因為你有fd 得而否定
我覺得你真係搞笑...........

究竟係你見識少定你個人主觀就真係唔知啦
但人地我覺得講得好客氣呀...

你自己又唔玩又話人........
bose_hung 發表於 2006-6-23 17:43 | 顯示全部樓層

原帖由 FAST 於 2006-6-23 12:19 發表

究竟係你見識少定你個人主觀就真係唔知啦
但人地我覺得講得好客氣呀...

小弟係接受唔到佢講呢句:

原帖由 KT6487 於 2006-6-22 22:40 發表

法記就法記....唔好誤道人.....

「法記就法記」,
呢D係乜o野態度呀?
小弟自認大懵、大頭蝦、冇記性,
搞錯「波子」同「法記」,
仲要用到「誤道」兩隻字去形容小弟,
(都唔怪佢錯別字喇!)
即係話小弟存心混淆視聽o者~~
「老屈」o左D喎!~~
理由唔再多講,
睇前文啦……

原帖由 FAST 於 2006-6-23 12:19 發表

好多人老實講真係玩頭d 壞手勢...

呢句說話小弟就唔認同喇!
「用原子筆」同「用毛筆」都係寫字之嘛,
但係握筆o既手勢好唔同喎,
唔通話「用原子筆用得多,用壞手勢」呀?
事實上根本就係「唔同玩法」!
根本就冇得比較!
咁又何來「用原子筆用得多,用壞手勢」?

搬返落「頭D」同「 BG 」,
道理都係一樣:
「頭D」同「 BG 」玩法根本唔同,
生搬「頭D」套手勢落「 BG 」度玩,
係D人唔明「遊戲玩法」o者……
關「手勢」乜事?
KT6487 發表於 2006-6-23 18:55 | 顯示全部樓層
原帖由 bose_hung 於 2006-6-23 17:43 發表

「法記就法記」,
呢D係乜o野態度呀?
(都唔怪佢錯別字喇!)
即係 ...

你唔記得可以問下人....又或者( 有錯請指正咁 )....
但你係好肯定咁話係波子...咁你果時又冇講自己唔記得....
我梗係咁講la....我由頭到尾好平心靜氣....係你自己火ja ma...
我同意呀Fast 既講法.....頭D 果D 叫咩玩法ar...? 官方好似冇話有擦子膠gar wor....
渣真車會唔會咁sin...?
頭D 本來係冇擦子膠ge....D 人愈玩愈壞手勢.....
Bg4 盡量模擬真車駕駛....樣樣都好真.....起碼冇擦子膠....
聲正....速度感唔差....( 玩果個覺得 )....出埋BG4T 仲正....

bombmanhk 發表於 2006-6-23 19:16 | 顯示全部樓層
原帖由 KT6487 於 2006-6-23 18:55 發表

你唔記得可以問下人....又或者( 有錯請指正咁 )....
但你係好肯定咁話係波子...咁你果時又冇講自己唔記得....
我梗係咁講la....我由頭到尾好平心靜氣....係你自己火ja ma...
我同意呀Fast 既講法.....頭D 果 ...

我只是路過的
我本身都有玩頭d v2 v3,同bg 2,3,4
老實講玩bg是追求真車的真實感
bg4是盡量模擬真車的駕駛模式
你會不會像頭d一樣幾十咪過一過髮夾灣
是不會,當你知道揸真車更不是這樣的時候
更覺頭d有點誇張了
bg4不夠頭d受歡迎的原因是因為bg4不適合太部分玩家的口味
追求速度,我不否認bg4 沒有頭d 灣岸咁受歡迎
但終有一定支持者,所以我諗並沒有新機一定不受歡迎咁嚴重掛
我諗又未至於做壞手勢,但肯定的是頭d的玩法未能套用於bg4身上
但我有d fd之前唔玩bg4,之後玩過之後就愛上了,越開越車lu

在bg4 tuned的傳聞上,加極力子和h型波箱是肯定了
這是追求更真實的感覺,總有一班支持者會一路玩落去
不過有幾多機舖會入全新機又是另一回事

p.s. bg4 最平已是一元了(在灣仔)

多言了

KT6487 發表於 2006-6-23 19:21 | 顯示全部樓層

原帖由 bombmanhk 於 2006-6-23 19:16 發表

我只是路過的
是不會,當你知道真車更不是這樣的時候
更覺 ...

希望D細機舖唔入....都希望D 大機舖會入la....
真係想試下有埋極力子和h型波箱係點ge...
 樓主| FAST 發表於 2006-6-24 00:15 | 顯示全部樓層
原帖由 bombmanhk 於 2006-6-23 19:16 發表

我只是路過的
是不會,當你知道揸真車更不是這樣的時候
更覺 ...

有一個事實係
好多年青人識玩頭D 之後
就以為自己識渣車呢...............

咁唔係渣壞手勢係咩?
 樓主| FAST 發表於 2006-6-24 00:17 | 顯示全部樓層
原帖由 bose_hung 於 2006-6-23 17:43 發表

「法記就法記」,
呢D係乜o野態度呀?
(都唔怪佢錯別字喇!)
即係 ...

咁你接受唔到可以點?

其實如果佢可以分得清楚咪唔係玩壞手勢囉....

但玩bg4 用頭D 玩法,咁係唔係做壞手勢...?
唔通佢自創一套BG4 玩法?
AL_29 發表於 2006-6-24 00:20 | 顯示全部樓層

我只係覺得
加左cltuch之後
好快佢會廢左武功.....