hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 家計會應否鼓勵新移民進行節育手術
返回列表 發新帖
開啟左側

家計會應否鼓勵新移民進行節育手術

U-157星之Kelvin 發表於 2006-6-22 18:03 | 顯示全部樓層

點解 M君每個星期都有那麼「精采」的topic?
一時又話香港要廢中文用英文
一時又話要不節育的新移民終身監禁同罰款
不知閣下是否有雙重標準,一時愛中國人民,一時仇恨中國人民

回正題
香港生育率低到要殺校,教師可能要失業
我們要多謝中國這些新移民才真,有幾千幾萬適齡兒童,讓香港提供教育機會
同時,我們應教育新移民優質生育,而不是嚴懲他們
DW8306 發表於 2006-6-22 18:05 | 顯示全部樓層
原帖由 Bristoll5g 於 2006-6-22 17:12 發表
請注意, 閣下是直指新來港人士, 這不是歧視是什麼?

文明版既種族滅絕?

樓主果然學足毛澤東,係控制人口方面果然有一手...
Bristoll5g 發表於 2006-6-22 18:05 | 顯示全部樓層
原帖由 Ketsu 於 2006-6-22 18:01 發表

請問你仲想搬幾多個例子出黎呀?
家陣香港回歸祖國
你使唔使講埋
唔俾大陸人有居港權都算係岐視呀?

你咁講真係講足廿個page都講唔完喎

冷靜, 唔好勞氣
有個報告掣可以投訴佢歧視的
(雖然板主都失蹤左好耐囉)
國內的朋友老問我會選誰...額...我真的沒票
Ketsu 發表於 2006-6-22 23:46 | 顯示全部樓層

原帖由 Bristoll5g 於 2006-6-22 18:05 發表

冷靜, 唔好勞氣

我對呢位板友既「偉論」
都已經見怪不怪架喇
如果我真係要勞氣
我諗我早已經停左板囉...

要為佢既言論而令自己響呢度消失
我覺得唔值得囉
Abusing dead rule -> Denial of reality
art0925 發表於 2006-6-25 15:47 | 顯示全部樓層
I thought it's illegal for discrimination like this...btw, they are also one of us, ethnically Chinese, Mr. M is really a disgrace to our race, how can he racist toward our own....

I never seen a white dude/ black dude discriminate their own....

原帖由 Bristoll5g 於 2006-6-22 16:27 發表

他當然有
剛貼的時候是沒有第二段的!

很明顯是在歧視新來港人士, 未知板主何時有空處理.
art0925 發表於 2006-6-25 15:50 | 顯示全部樓層
BTW: "Self worshipping" is ilegal after the Cultural Revoluation...Does Mr. M really want to tried by PRC as Treason....I want to see how would he react if he got arrest by his so call "Holy PRC" for stirring up resentment in PRC and HK....

原帖由 Ketsu 於 2006-6-22 17:00 發表
首先對於樓主你呢句「紅太陽曾蔭權」
睇完我真係「甘拜下風 」...

廢話講完
入番正題
我絕對有理由懷疑
樓主你唔知香港係講「人權」既
就算你幾憎新移民都好
你都冇可能話佢地唔絕育
就要判佢地監禁同 ...
art0925 發表於 2006-6-25 15:53 | 顯示全部樓層

Hey, even US have tones of Mexicant came over illegally to born their baby in US too la...will US lock them up in Concerntration camp or so on...where's your Mercy Mr. M, sometimes I feel that you are even more cold blood then Mao, and Kim...

原帖由 M 於 2006-6-22 17:23 發表

家陣好多內地孕婦趁住就快生就落黎香港,希望自己既仔女
可以有本港永久性居民權利。請問如果政府堵塞呢個漏洞,
唔俾就快生既孕婦黎香港算唔算「剝奪人權」?
J702HMY 發表於 2006-6-25 16:56 | 顯示全部樓層
原帖由 Bristoll5g 於 2006-6-22 18:05 發表

冷靜, 唔好勞氣

Port佢喇,成日Hardsell 平壤/北京言論...
家下又歧視自己d同胞
話自己愛國又不愛自己的同胞,
M先生又自打嘴巴喇!

P.S:M先生又被人罵到不開口了