hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士廣告消息 (B1) 59M車務消息
開啟左側

59M車務消息

CK4013 發表於 2006-6-27 21:44 | 顯示全部樓層

今日有HN1537行59M同HS1588行59A
仲以為60X蛇車3AD同59M批D10A交換添!

其實近排成個屯門線都係有AL行走
263今日起碼有一半係AL
58M近期成日都有GL3611行,而且行公路仲好慢添!
Uh jjuh myun (左右為難)
 樓主| butterfly 發表於 2006-6-27 22:08 | 顯示全部樓層
原帖由 DC3938 於 2006-6-27 21:35 發表

59A下午六點幾己經在葵芳打爆,唔該加車,
59M 開密咪得羅

講真,我也覺得很奇怪
59A早上同下午用車都係咁多部
早上可以去到4-5分鐘一班
但係下午差不多要成10分鐘先開一部
蝴蝶空中伴你飛翔
jx6215 發表於 2006-6-27 23:34 | 顯示全部樓層
(依排59M既車都好亂,未有最後定案都唔多知上頭想點.....)
仲要幾分鐘都係班班企滿先慘......
M就仲唔得~朝早分身分做三條線,又唔係多蛇車,成日番到屯碼都係要即開.慢多半拍都企人.....

*好心有d人就唔好成日話咩cut車唔好cut車搞到點,有d線幾個字一班又點?有人要企都係幾個字一班車既事~
  依兩條線日日頂滿曬,班客要等得耐之餘班司機得個做字,做極有排都冇得休.....加一兩架車俾佢地完全唔係咩過份既要求.
JU2541 發表於 2006-6-28 13:26 | 顯示全部樓層

原帖由 jx6215 於 2006-6-27 23:34 發表
(依排59M既車都好亂,未有最後定案都唔多知上頭想點.....)
仲要幾分鐘都係班班企滿先慘......
M就仲唔得~朝早分身分做三條線,又唔係多蛇車,成日番到屯碼都係要即開.慢多半拍都企人.....

*好心有d人就唔好成 ...

Quota 由天跌落黎?

講夜晚..班班企滿 ...到 960 / 258D 呢堆線都未到 59M 啦..
講早上...我就未見到好似你所講咁爆喎..仲要 2 線齊爆 ...
我日日返學都要經過屯公... 58M/258D 頂哂闡我就見過...
59 系 ..我就真係未見過...
人一九,腦便殘
EW3074@TM-Focus 發表於 2006-6-29 01:29 | 顯示全部樓層
估唔到59M換車,都係D大白龍
係就載到好多人,當載到好多人時,上斜連頂閘水塘豪都不如
FD_8592 發表於 2006-6-29 23:58 | 顯示全部樓層
原帖由 EW3074@TM-Focus 於 2006-6-29 01:29 發表
估唔到59M換車,都係D大白龍
係就載到好多人,當載到好多人時,上斜連頂閘水塘豪都不如

都未必...因為工程組會tune 一 tune 架車先
就算工程組唔做tune...果班揸開AV 的 司機一定會PORT 到架車有咁靚得咁靚
EH4312 發表於 2006-6-30 00:18 | 顯示全部樓層

原帖由 FD_8592 於 2006-6-29 23:58 發表

都未必...因為工程組會tune 一 tune 架車先
就算工程組唔做tune...果班揸開AV 的 司機一定會PORT 到架車有咁靚得咁靚

正如之前的66X一樣.
真實身份,無需說明!
shtsang 發表於 2006-6-30 00:42 | 顯示全部樓層
原帖由 EH4312 於 2006-6-30 00:18 發表
正如之前的66X一樣.

我又唔覺得66X班掛牌司機真係識得走去port車喎.....
因為批第一代掛牌3AD我又唔覺得真係比其他3AD
勁囉.而全冷後既掛牌我唔知批車本身已經係勁定
係點啦,的確平路真係幾快既....
如果你講既野係真既,咁批掛牌AV咪愈來愈勁~
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
FD_8592 發表於 2006-6-30 10:33 | 顯示全部樓層
原帖由 shtsang 於 2006-6-30 00:42 發表

我又唔覺得66X班掛牌司機真係識得走去port車喎.....
因為批第一代掛牌3AD我又唔覺得真係比其他3AD
勁囉.而全冷後既掛牌我唔知批車本身已經係勁定
係點啦,的確平路真係幾快既....
如果你講既野係真既,咁批掛 ...

66X班掛牌司機真係冇走去port 車
不過果時係元朗廠調上黎的3AD 因為行斜路比較弱,於是乎果時一次過將果批3AD TUNE 一TUNE 先出黎行
EW3074@TM-Focus 發表於 2006-6-30 15:42 | 顯示全部樓層

我寧願要批tune過的水塘豪好過3AD