hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴高鐵W1 收費、班次、站位
開啟左側

[路線消息] 城巴高鐵W1 收費、班次、站位

053h4 發表於 2018-9-15 13:20 來自手機 | 顯示全部樓層

按現時情況, 城巴最好加番上環,中環一帶的巴士站,再拉落灣北,九巴既然大平賣,無理由唔大力宣傳同大搞W1 轉W3
HR1377 發表於 2018-9-15 14:08 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-9-15 12:55
巴典話W1指定用車係6568-6583, 未開前唔好講到咁實話係專一線

巴典資料未必作準,有待開辦時才知道實際情況
ccicoltd 發表於 2018-9-15 17:26 | 顯示全部樓層
我只知近期城巴有派紅車到西九龍站試車。
19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
Kaix 發表於 2018-9-15 19:20 來自手機 | 顯示全部樓層

lwb701 發表於 2018-9-11 08:02
係呀,一粒雨都無。
次次落大雨係果到行出佐敦都濕曬啦,無雨喎
無恥到呢

你唔係以為西九龍站去九龍站係要兜大圈行佐敦道個堆天橋卦?唔怪知得有人會認為西九龍站去九龍站要行15分鐘喇

西九龍站去九龍站條天橋係靠近柯士甸道,全程密封有冷氣兼有自動行人道,你係咪好失望?
Kaix 發表於 2018-9-15 19:26 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-9-11 08:41
講緊去九龍站新個條行人天橋,條天橋咁闊有無濕晒咁誇張?

全程密封點濕?原來佢係講緊佐敦道個條開放式天橋,因為佢現時只可以行個條天橋,就以為西九龍站就係靠個條天橋接駁,目光真係好短淺
Kaix 發表於 2018-9-15 19:30 來自手機 | 顯示全部樓層
syp 發表於 2018-9-11 08:51
你行過條天橋好多次?條天橋未正式開喎,你講緊邊條橋呀?出咩佐敦?講緊高鐵站去九龍站啊九唔搭八。

無 ...

無知唔緊要,但佢現時因為只可以行個條天橋,就自信地以為西九龍站就係靠個條天橋接駁,目光真係好短淺

不過香港地大把依d以鼠目寸光看待世界的人
053h4 發表於 2018-9-15 20:11 | 顯示全部樓層

今日見962X轉乘路線功能,唔知九巴肯唔肯射data比城巴,等城巴可以W1顯示同站的W2/W3離站時間
簽名被屏蔽
lwb701 發表於 2018-9-15 21:23 | 顯示全部樓層
Kaix 發表於 2018-9-15 19:30
無知唔緊要,但佢現時因為只可以行個條天橋,就自信地以為西九龍站就係靠個條天橋接駁,目光真係好短淺

...

又係你呀高鐵打手?23號買咗幾多張車飛呀
做乜唔請打手去買飛呀,搞到個場咁冷清,你叫政府高官情可以堪
果條天橋就算9數啦,益唔到我嘅垃圾仲拎出黎講
italk亞氏保加症討論者通病:魚蛋論、離地
053h4 發表於 2018-9-15 21:31 來自手機 | 顯示全部樓層
lwb701 發表於 2018-9-15 21:23
又係你呀高鐵打手?23號買咗幾多張車飛呀
做乜唔請打手去買飛呀,搞到個場咁冷清,你叫政府高官情可以堪; ...

服務短途為主,其實洗唔洗咁早買定飛啊?
khcasahiya 發表於 2018-9-15 22:33 來自手機 | 顯示全部樓層

講真一句W1唔停西隧,都係因為西九站個位置城巴就係想啲人行多幾步
由西九站行條橋去圓方再到西隧口
行過去大約半個鐘
所以都理解佢點解會咁行