hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 梨木樹巴士不便利居民 區議員:多年無車出尖沙咀 ...
開啟左側

[報刊新聞] 梨木樹巴士不便利居民 區議員:多年無車出尖沙咀

RE508@41 發表於 2018-12-2 13:21 來自手機 | 顯示全部樓層

鐵甲威龍 發表於 2018-12-2 10:01
搞條 32 36A 合併最實際,搞得掂先講其他pls

你冇嘢吖嘛? 32同36A,一條行長沙灣、 南昌 ,一條行旺角、大角咀 ,你點合併?
10598C 發表於 2018-12-2 14:27 來自手機 | 顯示全部樓層
ricky 發表於 2018-12-2 12:15
梨木樹開線去紅磡,其實學61X行龍翔道,停黃大仙,新蒲崗,土瓜灣仲快過36B走線咁去。 ...

本文標題:梨木樹巴士不便利居民 區議員:多年無車出尖沙咀
議員就係要尖沙咀車吖嘛._.
10598C 發表於 2018-12-2 14:28 來自手機 | 顯示全部樓層
RE508@41 發表於 2018-12-2 13:21
你冇嘢吖嘛? 32同36A,一條行長沙灣、 南昌 ,一條行旺角、大角咀 ,你點合併? ...

講得32、36A合拼,就預左係重組成個上葵出西九巴士線
AVD1 發表於 2018-12-2 15:25 | 顯示全部樓層

ricky 發表於 2018-12-2 11:45
下屆佢哋再選有啲危危乎

咁佢地最少都有仆出黎爭取下先,
好過小弟個區果個女人只係識爭大維修,之後乜都唔做 ……
比人 Cut 埋車又係聲都唔聲下。

講廢?真係沒有最廢只有更廢。
LJ7006 = MF5119 = AVD1
leungky0528 發表於 2018-12-2 17:39 來自手機 | 顯示全部樓層
tonychow 發表於 2018-12-2 12:14
反正依家 36B 都去到高鐵站,保守少少咪拉落中港碼頭,叫做擦邊經尖沙咀。
否則,新線梨木樹開,經健全街上 ...

新線唔怕倒走936個客源?
 樓主| ricky 發表於 2018-12-2 19:30 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-12-2 14:27
本文標題:梨木樹巴士不便利居民 區議員:多年無車出尖沙咀
議員就係要尖沙咀車吖嘛._. ...

咁咪學796X再去尖東囉,都唔係問題。
前荃葵青區居民
 樓主| ricky 發表於 2018-12-2 19:32 | 顯示全部樓層

AVD1 發表於 2018-12-2 15:25
咁佢地最少都有仆出黎爭取下先,
好過小弟個區果個女人只係識爭大維修,之後乜都唔做 ……
比人 Cut 埋車 ...

佢地主動提出交通問題,去安撫班不滿交通的街坊,但係人都知,佢地本屆任滿前都解決唔到。
前荃葵青區居民
 樓主| ricky 發表於 2018-12-2 19:39 | 顯示全部樓層
RE508@41 發表於 2018-12-2 13:21
你冇嘢吖嘛? 32同36A,一條行長沙灣、 南昌 ,一條行旺角、大角咀 ,你點合併? ...

如果32同36A合併係可以加密班次,同埋俾空間開新線的話,我唔反對。
但32B同36合併後,又無新全日線誕生,無條件合併路線一定搵笨。
前荃葵青區居民
10598C 發表於 2018-12-2 20:40 來自手機 | 顯示全部樓層
ricky 發表於 2018-12-2 19:30
咁咪學796X再去尖東囉,都唔係問題。

特登屈返轉頭又何必呢...
點解唔直接去尖沙咀西再出土瓜灣紅磡?
GZ4031 發表於 2018-12-2 21:04 | 顯示全部樓層

睇左上一兩頁討論
放唔放石圍角少問題, 你大大聲話要放LMS 都唔反對, 講真開一條我propose 既土葵線, 客係一定有, 差在老九肯定唔肯
36B再拉中港, 真係重口味到極限, 你南行已經入哂內街, 都算, 北行咁既走線, 尖咀客點解要答你, 未計你仲有機會加價
我個人相信一樣野, 你要搶錢唔係問題, 35X 41A 63X 成功哂
係要物有所值, 唔好好似30X呢件垃圾咁, 快得果少少扮代表收夠你8個9仲要荃威係出唔到尖咀, 對面條41A飛站飛左半個宇宙入到尖東先係呢個價
講真, 232X 係提出既話, 收夠9個1都有人肯買帳, 平又平過紅van, 食既站位靚哂 (多手可以停埋新都會不過會慢, 但都係出九龍既盲點)
我住山上既話, 36M又係錢, 地鐵又係錢, 加埋都過十二蚊, 232X 一程過又快係吸引
就算山下都一樣, 大連排地鐵半個盲點, 土瓜灣都唔係沙中線包得哂既野, 仲要一直咁多年都冇任何葵涌服務, 又唔係冇人響果邊番工
你要搶, 比夠你9個1又點話, 最重要係唔好話唔夠大範圍一句唔該又走左入去四小龍, 好似936條世界級行法就已經好好
不過區佬識咁諗, LMS神早有快車啦, 仲洗響架36B 講住粗口咁番去咩