hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新城或再申請加價
開啟左側

[報刊新聞] 新城或再申請加價

S3BL470@98A 發表於 2019-2-28 01:30 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
932gz6061 發表於 2019-2-28 09:53 | 顯示全部樓層
新城係改善甩班嘅情況前最好唔比加
見有人講592我又講下
我就當城記收左592,咁香隧塞車就回唔到架啦,你放30架落去都可以失班

76同95係絕對唔cut得,一架係山路入南區獨市,一架係工廠區出南區獨市,唔該唔好下下都用載客率低過590黎叫人地cut,係嘅版友快快手叫九巴cut左51佢
590 d替代盲嘅都見到,係就快快轉上下繁比車出黎填番970 d數先,日日開20分新記估冇人知?

948就算數啦,新記點解要開一堆單向私牌車?你話948班班都爆到74x咁就應該ok嘅

同埋邊到睇得出南區車多?城新邊到多?多嘅話970/42/37/70/592/72/77駛收車?得閒就開下城新實時報站apps啦,唔好係到ff
知唔知8p非繁可以係藍灣開緊6分7分載空氣出去?788都係開緊10分載空氣?係收都收小西灣小量車出黎先啦,佢地仲行得大8添啦
東區拎咁多車然後南區拎緊開10分嘅線去填20分d數架

P.S.入黎睇留言仲以為個post係亂講一通post,見到版友精彩發言我首先係得擔笑,然後嚇一跳,然後睇睇標題原來係講加價
053h4 發表於 2019-2-28 09:58 來自手機 | 顯示全部樓層
932gz6061 發表於 2019-2-28 10:08 | 顯示全部樓層

香隧根本唔塞車?
如果行香隧係有穩定時間嘅話,大佬你條590駛開30分一班?我講多次,睇下實時報站數下香隧口同天樂里/灣警可以差幾多分先講啦,尤其下繁呀
唔塞車邊到黎間封呀?星期三星期五點解用半個鐘都過唔到條隧道呀?

72不嬲都會冇啦啦10分先開一架,佢係本身就多車所以忽然少一架唔覺,592 本身10分一架,黎少左架變15咪好覺得
同埋提提你72有大些替代品
無謂無知衝出黎啦好嗎

你咁想收76同95檔咪出d原因比全部區議會證明可以囉
小巴唔會想76同95死架wo,關佢地咩事?

石排灣人比小巴壟斷係佢地選嘅人出黎造成
條路自己揀,跌低唔好喊
053h4 發表於 2019-2-28 10:13 來自手機 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2019-2-28 10:35 | 顯示全部樓層
其實依家南區D班次都無之前咁爛
同埋區議會有資料睇
新巴經常開唔齊車係42/970

去年11月72被點名開唔齊班次

而之後TD自己數班次,72下繁開緊7分鐘一班
而表列班次為7-9,實際班次開得更密
當然隨時係TD暗中通知城巴要開齊
世界很簡單 人類很複雜
053h4 發表於 2019-2-28 10:40 來自手機 | 顯示全部樓層

932gz6061 發表於 2019-2-28 10:46 | 顯示全部樓層
尋日坐0830 72番工,一睇ETA發現成班0824唔見左,華貴排緊70人等72
你連72 星期一至五上繁會不定時冇車都唔知?

原來95係開左eta之後會多左好多人坐lol?咁多左人咪唔駛cut囉

同埋76死唔死都好,76X係ban就ban架啦,霸權會因為你冇左條全日線而施捨你架?

oh,姐係黃泥涌峽番香港仔個d唔係人黎?唯一唔用香隧番香港仔嘅救命線都可以唔要

592有時仲係開15添?咁點?比鐵搶左客就實減d架啦,香隧塞呀嘛

城新唔太想做南區係事實,但希望佢呢次加完價醒定少少

仲加一定倒勁多客比鐵
053h4 發表於 2019-2-28 10:49 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
932gz6061 發表於 2019-2-28 11:01 | 顯示全部樓層

真係蝕到冇得救嘅自然新巴會收番3架車,仲有,開緊20分一班嘅線點會唔cut做30睇下環境先cut?

你鐘意可以叫埋小巴做76,睇下得唔得?

我就冇話盲唔盲撐,好過有d人鐘意懲罰石排灣人保小巴,

按你邏輯,971都應該縮去數碼港,因為香港仔同石排灣好近,步行也不是太遠!!:lol:lol

我更正下,咁司徒拔番南區坐乜野?唯一救命草又點算?