hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 議員質疑玻璃樓梯易走光 九巴:新車在外地已服務多年 ...
開啟左側

[報刊新聞] 議員質疑玻璃樓梯易走光 九巴:新車在外地已服務多年

sam0904 發表於 2019-3-22 23:02 | 顯示全部樓層

3ASV454@671 發表於 2019-3-22 18:53
又係葛珮帆。。。

民建聯咁多人當中,我真係特別憎呢個人

每次見到橫額,見到佢個樣真係零舍唔開胃
世界の色の夢を見ている
ccatvb 發表於 2019-3-22 23:20 | 顯示全部樓層
hk20020062 發表於 2019-3-22 17:25
九巴用呢啲設計咪又係呃 like 用,滿足班巴膠追車
剩係識搞啅頭,實際事永遠就做唔好 ...

淫賤聯依條死八婆咪搞緊啅頭,隔成條街都睇到裙底除非識天眼通

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +20 收起 理由
GK9141 + 1 + 10 淫賤聯依條死八婆
3asv6 + 1 + 10 淫賤聯真係無改錯名,人見人憎!唉..\_/..

查看全部評分

GK9141 發表於 2019-3-24 00:34 | 顯示全部樓層

希望九巴頂著唔好俾d「走光追擊」人士/港女動搖到,唔好封左個樓梯玻璃,否則依部車最大特色就會無左
btw按照依d人既logic,應該全香港所有落地玻璃都要封佢地先安樂

HN745 發表於 2019-3-24 01:47 | 顯示全部樓層

hk20020062 發表於 2019-3-22 17:25
九巴用呢啲設計咪又係呃 like 用,滿足班巴膠追車
剩係識搞啅頭,實際事永遠就做唔好 ...

本身車型設計咁都有得拗?

又唔見外國人投訴?

講真 蘋果IFC 戈條樓梯咁透 仲要由底可以望上去 點解一直都冇人反對?

先唔論九巴做得好唔好 話九巴呃Like 又好似過份左喎版友
suittie2000 發表於 2019-3-24 20:06 | 顯示全部樓層
投訴的那個持有假學歷的建制派議員,佢D水準係得咁上下啦,以為所有男人都係色魔
dogdog002 發表於 2019-3-24 23:06 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2019-3-24 01:47
本身車型設計咁都有得拗?

IFC 果條樓梯先嘈得最勁
話級同級之間可以係下面偷睇

只係Apple唔理佢地咋嗎,班婦女團體咪係照買iPhone

其實而家對行車黎講仲安全

有無人坐/企樓梯一眼睇晒

一直以黎成條樓梯最暗

而家就算日頭唔開燈都唔洗再驚阿伯叉錯腳跌落樓梯