hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 613有望增設繁忙特別線及延伸至小西灣
開啟左側

[路線消息] 613有望增設繁忙特別線及延伸至小西灣

JH_LE4612 發表於 2019-5-23 22:16 來自手機 | 顯示全部樓層

leungky0528 發表於 2019-5-23 18:41
係咪RPP先見?總覺得要快攪都唔係呢條,而係架601特班

可能獨營線會有特別待遇呢
neoplan720p 發表於 2019-5-23 22:33 | 顯示全部樓層
無遠見的區棍(不論邊一區、邊一派),咪以為多條線就好囉。

仲拉去小西灣?呢種咁outdated 的走法,到左2019年仲玩,真係有咩意思呢?106、682、606……條條係柴灣有幾多人上、落車過九龍新界?心照啦。
難道柴小無人去土瓜灣、馬鞍山、觀塘?
唔會啦,睇下606X幾旺場就知啦。

你由柴灣上車,要兜足大半個鐘先入東隧,有用咩?
不如認認真真諗下點樣幫606X全日,再整好轉乘優惠配套,仲實際過咩608、613拉哂入去小西灣啦。
而家係咪要條條線都由小西灣兜足成個東區,去到北角上公路先興奮丫?

如果咁樣無問題的話,不如118都拉到去北角先上東廊;8X、19直程可以行哂成條電車路啦……
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
HR1377 發表於 2019-5-23 22:45 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2019-5-23 22:33
無遠見的區棍(不論邊一區、邊一派),咪以為多條線就好囉。

仲拉去小西灣?呢種咁outdated 的走法,到左2 ...

城巴寧願608延長去小西灣好過606X全日,不想令對家得益
吳宗錡 發表於 2019-5-23 22:57 | 顯示全部樓層

HR1377 發表於 2019-5-23 22:45
城巴寧願608延長去小西灣好過606X全日,不想令對家得益

將606X分拆:
一條彩雲豐盛街開,行官塘道,九巴做;
一條啟德沐寧街開,經九龍灣,行官塘繞道,城巴做。
qunow 發表於 2019-5-24 00:41 | 顯示全部樓層

早幾日東區區議會傾RPP講過啲咩?
建議開NP689K:馬鞍山=沙市=觀塘道=港島東
74queen 發表於 2019-5-24 03:56 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2019-5-23 16:08
九巴都無你咁醒, 人地九巴去年回應就係已經入左紙申請拉去柴小(Refer to #12)

你搬龍門無用GA, 正常分析 ...

有正常分析能力見到嘅係九巴好想做安達臣 唔信嘅你即管等下個服務時間係for柴小人用定安達臣人用囉
九巴想係柴小有一番作為都係去安達臣或者大西北嘅作為 至於柴小南區我相信都係運吉肯開標佢肯入標咁上下啦 恨做到自己入紙就只能講過度ff傷身呀
avianwind 發表於 2019-5-24 06:46 | 顯示全部樓層

延長至小西灣
咪有空間俾608拉去筲箕灣
6119 發表於 2019-5-24 07:16 來自手機 | 顯示全部樓層
總站係咪藍灣,但都冇位
DC3938 發表於 2019-5-24 07:30 來自手機 | 顯示全部樓層
avianwind 發表於 2019-5-24 06:46
延長至小西灣
咪有空間俾608拉去筲箕灣

柴東放晒兩條都得啦!
hadboy5 發表於 2019-5-24 07:56 來自手機 | 顯示全部樓層

柴東總站不是即將關閉嗎?