hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 270B客量統計
開啟左側

270B客量統計

C.K.F. 發表於 2020-7-25 22:50 來自手機 | 顯示全部樓層

0q9w8e 發表於 2020-7-25 21:55
大角咀竟然冇乜跌客

我觀察到旺角道個站入夜後較以前少客,有時甚至無客,唔知呢個站係咪受豪華戲院清拆影響。
Anonymous 發表於 2020-7-25 23:42 | 顯示全部樓層
C.K.F. 發表於 2020-7-25 22:50
我觀察到旺角道個站入夜後較以前少客,有時甚至無客,唔知呢個站係咪受豪華戲院清拆影響。 ...

番新界嘅線喺櫸樹街同旺角道都唔多人上。
始終亞皆老街以北,彌敦道以西一帶都唔算係多野賣, 又冇咩出名嘅商場
C.K.F. 發表於 2020-7-26 10:17 來自手機 | 顯示全部樓層
以前旺角道站晚上(平日)都有幾邊友上,甚至有見過超過10人上車,但近排就水靜鵝飛。。。。。
C.K.F. 發表於 2020-7-27 13:51 | 顯示全部樓層

晨早搭270B出市區, 見對面線270A北行都有2X-3X人搭, 真係唔明點解270B北行要10:00AM咁晏才有服務, 呢條狗分司寧願D車掛私牌回程都唔願意載客, 實在PK!
Oliver_ME16 發表於 2020-7-28 22:28 | 顯示全部樓層
deleted
我...
KW2523 發表於 2020-7-28 22:33 | 顯示全部樓層

個post推下推下已經一年零半個月

其實憑上水都有咁上下人排隊,有冇可能上繁試一班70B行欖隧避馬場? 長沙灣商業區亦可以行少陣
Kj2052 發表於 2020-7-28 23:30 來自手機 | 顯示全部樓層

KW2523 發表於 2020-7-28 22:33
個post推下推下已經一年零半個月

其實憑上水都有咁上下人排隊,有冇可能上繁試一班70B行欖隧避馬場? 長沙 ...

270d試大欖先
KW2523 發表於 2020-7-28 23:52 | 顯示全部樓層

270D做嘅係天平清河,完全掂唔到上水站
C.K.F. 發表於 2020-7-28 23:52 來自手機 | 顯示全部樓層
270B唔單止係一條出名班次特疏同經常脫班的狗公司巴士路線,仲係一條經常無故飛站的巴士線,明明個站有大班人企嚮度等車,個carlo都可以當睇唔到照飛,我有幾次坐緊部車親眼目睹飛站過程,有次竟然連北河街站都夠膽死飛站,我仲記得當時見到果度有十幾二十人在等車。  就在今日,我搭班17: 20由奧運站返上水的SS390,   我在旺角道上車,部車在17: 28駛到弼街站又無故飛站, 當時我見個站有5個人等車,部SS390無停就咁慢慢駛過,個carlo可能發雞盲,有個客想追部車但唔成功,希望佢地事後會向狗公司甚至TD投訴呢件事。   
C.K.F. 發表於 2020-7-28 23:59 來自手機 | 顯示全部樓層

真係離L晒普,呢條狗公司服務實在太差,好應收返佢呢條線的經營權俾城巴做,而TD的監管工作實在不力,而今屆北區區議會班人係廢的。