hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴 276P 改道消息
開啟左側

[路線消息] 九巴 276P 改道消息

士刁拔尼.奧 發表於 2019-8-20 19:03 來自手機 | 顯示全部樓層

miklcct 發表於 2019-8-20 16:26
276P可以補到天水圍站搭返洪福邨個位,而家嘅K75A得30分鐘一班而且重要停唔正。
...

有4.9唔坐
9.2 你坐埋佢
雖然仲平過的士嘅

咁你係咪住返洪福邨先
dogdog002 發表於 2019-8-20 19:09 | 顯示全部樓層
其實搞咁多野做咩

正正經經搞68X 268X 68A好似279X回水式轉乘上水什至九龍咪仲好囉

你怕班元朗人上唔到車咪逼洪水橋班人水邊圍就好轉囉

自從有279X 回水式轉乘我唔明點解九巴唔用係其他地方

梗係要好似而家咁加咗車但總收入係唔會增加

元朗洪水橋班客唔會因為少咗車而去搭44什至NR902
CRH5 發表於 2019-8-20 20:11 | 顯示全部樓層

宣傳單張
276P Leaflet_1.jpg
276P Leaflet_2.jpg

Kj2052 發表於 2019-8-20 20:12 來自手機 | 顯示全部樓層

話說276是否同日起減班?
HE7921 發表於 2019-8-20 20:23 來自手機 | 顯示全部樓層
Kj2052 發表於 2019-8-20 20:12
話說276是否同日起減班?

其實搵276繞經洪水橋比276P更好,長遠可不經坑尾村的一段屏夏路,騰空一些10.6米予更需要短車既線
NA4179x賢 發表於 2019-8-20 20:44 | 顯示全部樓層
HE7921 發表於 2019-8-20 20:23
其實搵276繞經洪水橋比276P更好,長遠可不經坑尾村的一段屏夏路,騰空一些10.6米予更需要短車既線 ...

坑尾村好多老人家出元朗覆診
shakugan2005 發表於 2019-8-20 21:05 | 顯示全部樓層

NA4179x賢 發表於 2019-8-20 20:44
坑尾村好多老人家出元朗覆診

往元朗有53, K65唔搭要搭276?
AtrHenu 發表於 2019-8-20 21:09 | 顯示全部樓層
dogdog002 發表於 2019-8-20 19:09
其實搞咁多野做咩

正正經經搞68X 268X 68A好似279X回水式轉乘上水什至九龍咪仲好囉

如果68X,68A,268X設回水式雙向收費肯定繁忙時間一要加很多車,時間甚至製造很多麻煩事?!

因為目前該3線於洪水橋至元朗之間,經常有大量乘客上車出市區或到指定轉車站駁腳兼經常爆棚上唔到車囉?!

HR1377 發表於 2019-8-20 21:11 來自手機 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2019-8-20 21:05
往元朗有53, K65唔搭要搭276?

53, K65可以去博愛醫院嗎?

276仲有天水圍來往博愛醫院客
另外276將會增加12米或12.8米掛牌?
shakugan2005 發表於 2019-8-20 21:31 | 顯示全部樓層

HR1377 發表於 2019-8-20 21:11
53, K65可以去博愛醫院嗎?

276仲有天水圍來往博愛醫院客

以博愛醫院個站既客量最多未開多條小巴線, 為左博愛醫院個站64K乘客一樣多得果個咁有缺陷既站唔少, 果個站係直頭唔應該搵雙層巴士兜入去, 好似K74咁停東成里未夠囉!